Beauty

Trikovi koje će crvenokose obožavati: Kako da vam boja traje duže?

Slavne crvenokose su vas potaknule na razmišljanje o promjeni boje kose? Budite spremni na nevolju zvanu - ispiranje

Možda vam se čini da jednom kada se odlučite odreći prirodne boje koje potpuno je svejedno koju ćete novu nijansu odabrati. No, svaka žena koja je jednom bila crvenokosa (ili barem pokušala biti) zna da je upravo crvena najzahtjevnija za održavanje.

Stručnjaci kažu kako je problem u molekulama crvene boje koje su veće od molekula drugih boja te samim time teže prodiru u vlasi, ali i brže se ispiru te blijede. Ne zvuči previše zabavno, zar ne?

No, ne morate odmah odustajati od ove vatrene nijanse o kojoj toliko dugo sanjate! Naime, postoje trikovi uz koje čak i ona može biti postojana.

Pranje kose

via GIPHY

Iako možda na kutiji s farbom piše kako bi nakon bojenja trebali izbjegavati pranje kose 24 sata, u ovom slučaju bilo bi bolje da to produžite na 48 sati. Također, prilikom svakog idućeg pranja kosu ispirite hladnom vodom jer topla voda pospješuje ispiranje boje.

Osim toga, koristite šampone bez sulfata, odnosno one koji se manje pjene. Takvi šamponi efikasno uklanjaju i najmanje tragove nečistoće, ali su jednako efikasni i u uklanjanju umjetne boje.

Šamponi za suho pranje

Ako ste skloni pretjeranom mašćenju kose, to podrazumijeva i (pre)često pranje. Kako biste ga ipak ponekad mogli "preskočiti" posegnite za šamponom za suho pranje koji je vaš saveznik u očuvanju jarko crvene boje.

via GIPHY

Proizvodi za obnavljanje boje

U onim trenucima kada vaša boja više nije intenzivna kao netom nakon farbanja dobro će vam doći proizvodi koji obnavljaju boju i njeguju kosu. Iako niti jedan od njih ne može postići efekt kao na početku, mogu značajno popraviti situaciju dok čekate iduće farbanje.

Izbjegavajte sunce

Nema tog frizera koji se može boriti protiv dugotrajnog izlaganja suncu koje je pogubno za boju vaše kose. Kako biste to izbjegli, ako baš morate boraviti na suncu, posegnite za kapom i sprejevima sa zaštitnim faktorom.

Photo: Getty Images

Komentari 0