Beauty

Tri vodeće metode uklanjanja celulita

Dolaskom toplijih dana i sve kraće odjeće, vrijeme je i da pokažemo noge. Međutim, vrlo velik postotak žena se bori s jednim od svojih najvećih neprijatelja: celulitom. Koje su tri trenutno vodeće metode uklanjanja celulita na tržištu kozmetičkih salona, otkriva kozmetičarka Žana Barjaktarević iz Kozmetičkog centra Lora Derm.

Celulit je prvenstveno skup vode i otpadnih tvari i stoga je najbitnija pravilna i kvalitetna prehrana i konzumacija tekućine, posebno vode. Također je bitno održavati pravilan rad limfnog toka što se postiže unošenjem dovoljno tekućine, te masažnim tehnikama i aparatima za masažu. Cirkulacija je vrlo važna u borbi protiv celulita, jer uz dobru cirkulaciju i metabolizam brže radi. Također je potrebno puno kretanja. Hodanje i tjelovježba će vam pomoći oblikovati muskulaturu, a ujedno ćete se osjećati dobro.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Tretman s aparatom Tranzion ujedinjuje visoku tehnologiju, te u sinergiji s radiovalovima, vakumom i masažom ubrzano otapa masnoće i razbija nakupine vode koje čine celulit. Preporuča se za tvrdokoran celulit, ali jednako tako i onaj površinski", savjetuje kozmetičarka Žana Barjaktarević jednu od metoda.

Nadalje preporučuje metodu s aparatom Ultrashape baziranu na temelju ultrazvuka i radiofrekvencija koje uz pomoć vakuma razbijaju membrane masnih stanica bez kontraindikacija. Ova metoda daje dugotrajne rezultate oblikovanja tijela bez potrebe za tretmanima održavanja.

Posljednja koju poznata kozmetičarka savjetuje je LPG terapija. To je endermološka metoda kojom se uz kombinaciju masaže i vakuma razbija celulit i potiče cirkulacija. Debljina potkožnog masnog tkiva se na taj način smanjuje, a protok krvi i limfna drenaža olakšavaju eliminaciju viška tekućine i masnih stanica. 


 

 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Svakako savjetujem da se uz bilo koji od navedena tri tretmana kombinira i ručna masaža kako bi rezultati bili što bolji i klijentice zadovoljnije. Dakako, zdrava prehrana, puno tekućine i fizička aktivnost su obavezni kako bi tijelo bilo zdravo i automatski se lakše borilo protiv celulita", zaključila je Žana Barjaktarević.

Ostale ljetne fashion&beauty trendove i savjete, pročitajte ovdje.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0