Beauty

Tri rješenja za tri beauty problema

Kako izabrati make up za plavu kosu i plave oči, što je s puderom za problematičan ten i što učiniti ako želite vizualno smanjiti oči?

Make up za plavu kosu i plave oči

Dosta toga ovisi i o vašem tonu kože, no ono što plave oči i plava kosa odlično podnose jesu intenzivnije nijanse. Izbjegavajte baš jako blijedoružičaste tonove na obrazima i usnama, sive, zelene, sve isprane tonove na očima, jer će vas učiniti bljeđom nego što to jeste. Birajte za dan neutralne nijanse na očima, u zemljanim tonovima, te jače boje rumenila. Ponekad se rumenilo može učiniti prejakim za vas, no tek kad ga nanesete, shvatite koliko vas ono zapravo osvježi. Na usne stavite mesnate tonove ruževa i nemojte se bojati onih crvenih. Kod jačeg, večernjeg looka, pojačajte intenzitet sjenila, dodajte crni eyeliner (cat eye) i dodatni sloj maskare. Ako jače naglasite oči, svakako na usne stavite nešto blaži ruž, nude nijanse, ali opet, savjetovala bih da ne bude previše svijetao, radije nanesite samo sjajilo u boji.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Puder za problematičan ten

Danas su police trgovina kozmetikom prepune divnih primera (baza) koje nanosite prije samog pudera, pa tako i onih za masnu kožu. Oni kontroliraju masnoću te pomažu da šminka ne sklizne s lica tijekom dana. Nanesite ga i pustite da se upije te nakon njega nanesite tekuću podlogu. Lagano prođite puderom u prahu ili kamenu nakon podloge po kritičnim zonama i vaš je problem riješen. Također obratite što više pažnje na svakodnevnu njegu kože.

Kako vizualno smanjiti velike oči?

Najbolji trik za vizualno smanjivanje očiju jest svakako olovka za oči u crnoj ili tamnosmeđoj boji. Njome popunite liniju trepavica što više možete, te također bogato iscrtajte donji waterline. Nanesite tamnije sjenilo uz gornje trepavice te ga blendajte na svjetlije prema gore. Također obrubite i donje trepavice tamnijim sjenilom prirodnih tonova. Sjenčanjem možete utjecati i na oblik svojih očiju te popraviti sitne asimetričnosti. Birajte olovku koja će biti duže postojana na njima. Kad nađete onu koja vam odgovara, ne mijenjajte je.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0