Beauty
1/20

Trendovi u muškim frizurama za 2015.

2015. neće se mnogo razlikovati od prethodne kada je riječ o muškim trendi frizurama. To je nekako i logično, s obzirom da se trendovi u muškim frizurama mijenjaju tempom kojeg možemo pratiti s lakoćom. Međutim, imajte na umu da su dva nova detalja apsolutni "must": duga kosa i brada. Pritom su neke varijacije na temu duge kose, također nešto što morate uzeti u obzir: ove godine muškarci nose punđe!

Oni koje vole nehajan look, tako će doći na svoje. Na temu trendova u muškim frizurama, posavjetovali smo se s Anom Androšević iz zagrebačkog salona Ivy's, koji je česta je lokacija muškaraca koji žele biti u trendu. Što nam Ana, kao Lorealov part time edukator artist, ima za reći na temu trendova, kao i koji su trendovi u nadolazećoj 2015., saznajte u tekstu koji slijedi.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

U Hrvatskoj je sve veći broj muškaraca koji prate modne trendove na području kose. U tom pogledu ne zaostajemo za trendovima vani. "Muškarci u Hrvatskoj zaista prate trendove, neki možda čak i više od onih vani. Slobodno možemo reći da je broj muškaraca koji se brinu za svoju kosu, u porastu", smatra Ana. U 2014. definitivni hit bila je kratka kosa s malo dužim šiškama, a 2015. je godina duge kose i retro stila.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Trend duge kose već su dale naslutiti punđe na muškim glavama. Naravno, odmah ćete pomisliti na vječnog dječarca Jareda Leta, za kojeg Ana smatra kako slobodno možemo reći da je pokrenuo trend nošenja punđi među muškarcima.

"Baš mi je nekidan u salon došao dečko i pokazao mi upravo Jaredovu sliku. Često nam dolaze dečki koji traže da im napravimo punđu", kaže Ana.U skladu s trendom duge kose i punđi, bile one na vrhu glave ili spuštene nisko, muškarci će trebati dobru gumicu kako bi podignuli kosu. Ana ističe da se u tom slučaju koriste prozirne i tanke gumice, kako bi izgledale što neprepoznatljivije.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

2014. je bila godina frizura koje neodoljivo podsjećaju na onu Davida Beckhama, što znači kraća ili izbrijana kosa sa strane i duže šiške zalizane prema gore. I u 2015. će taj trend donekle ostati, ali mnogi bi muškarci duge šiške mogli pospremiti u spomenute punđice.  Što se tiče zalizanih frizura, Ana smatra da će one definitivno ostati jer su se retro i glamur vratili na velika vrata. Pritom će se koristiti proizvodi koji osiguravaju takozvani wet look. Ako želite napraviti razdjeljak, Ana ne savjetuje strogi razdjeljak na sredini, nego onaj na stanu. Frizure će mahom biti ili visoko začešljane ili razbarušene od zulufa do tjemena, ovisno o tipu kose.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Osim gumica za kosu, nezaobilazan su dodatak i okrugle naočale ili pak šalovi, smatra Ana, a što se tiče prirodnih modnih dodataka to je svakako brada, ističe ona. Ana navodi još jedan trend u 2015., a to je plava kosa. Bila ona prirodna, ili izbijeljena, najbitnije je da izgleda prirodno. Stoga ako izbjeljujete kosu, bitno je da ona bude izbijeljena od korijena. Ombre je definitivno out, a što se tiče nijanse, Ana vam savjetuje da izaberete baby light.

Top 5 frizura za 2015.

1. Razdjeljak sa strane

''Razdjeljak se nosi sa strane te time postaje gotovo nepostojeći. Oni koji imaju neukrotiviju kosu, morat će posegnuti za nekim sredstvom za njegu kosu. Pritom, uzmite u obzir da koristite onaj koji će vam dati wet look ili mat look efekt'', savjetuje Ana.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

2. Dugačke šiške

I ove će se godine nositi zalizane duge šiške a la Beckham. Hoćete li samo malčice skratiti kosu ili je potpuno obrijati, to je vama na izbor. Zalizano je hit budući da neodoljivo podsjeća na glamur nekih minulih vremena, a retro stil se vratio na velika vrata. Kosu također možete i razbarušiti, ukoliko ne preferirate zalizano.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

3. Punđe s izbrijanom kosom

Ukoliko ne želite da vam šiške padaju u zalizanom wet look izdanju, onom mat ili posve razbarušenom, kosu možete pospremiti u malu punđicu.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

4. Punđe s neizbrijanom kosom

Ove godine, duga kosa je apsolutni hit pa ukoliko vam dosadi da vam kosa smeta, pogotovo ako je do ramena, stavite je u punđicu. Pritom, koristite tanke ili prozirne gumice kako bi bile što neprimjetnije.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

5. Duga kosa

Ukoliko ste tip muškarca koji voli prirodan, gotovo hippie look, onda je za vas jednostavno duga raspuštena svježe oprana kosa. Za ovu frizuru nije potrebno puno vremena. Dovoljno ju je stilizirati rukama, a ukolio vam fali volumena, možete posegnuti za nekim sredstvom za podizanje istog.

Kako je zaključila Ana: „Volumen je kako u ženskim, tako i u muškim frizurama definitivno IN“.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0