Beauty

Trendi muškarci nose poludugu kosu

Ove sezone teško je izbjeći trend poluduge kose koja polako zamjenjuje izbrijane i kratke frizure koje su dugo vremena dominirale svijetom muških frizura. Ipak, i dalje je najvažnije ostati dosljedan sebi i odabrati frizuru koja vam odgovara.

Ove sezone muške frizure su zamišljene u nešto dužim varijantama. Postepeno pošišana sa strane (kraće) dok je na vrhu kosa nešto duža. To je vrlo zanimljivo jer postoji puno više varijacija, duži sloj se može nositi malo razbarušeno, gelirano prema unatrag ili uvijeno (što je vrlo pogodno za muškarce koji imaju prirodno blago valovitu ili kovrčavu kosu jer je vrlo lako za održavanje).

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Za takvu frizuru potrebna je krema ili pjena koja će malo definirati kovrče. Proizvode nanesite na ručnikom posušenu kosu, ostavite da se kosa posuši na zraku, prođite malo prstima kako biste ju razbarušili ili podili prema iza  i frizura je gotova. Ništa lakše. Jedina preporuka za dobru frizuru kod kovrčave kose je da bude dobro i vješto ošišana kako bi i održavanje bilo lakše.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Za one kojima takav tip frizura ne odgovara ili se ne vide s dužom kosom, tu su kraće varijante. Moj prijedlog je da ipak gornji dio kose ipak ostavi nešto dužim kako bi se postigao lagano razbarušen stil. Kratka kosa ne mora nužno značiti i dosadnu frizuru.

Postoje razne forme koje su prilagodljive raznim tipovima kose i stilovima. Osim toga, postoje i brojni preparati za styling kojima je moguće naglasiti pojedine pramenove, ekstremno učvrstiti ili uz fleksibilno učvršćivanje naglasiti pojedine pramenove. Za održavanje nanesite vosak, gel ili mat pastu za efekt suhe definicije i oblikujte ju potežući pramenove kose prema gore.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

U svakom slučaju pokušajte izabrati frizuru kako bi vas izdvojila iz mnoštva i pokažite svoj stil. Da bi frizura bila idealna moraju se zadovoljiti neki uvjeti, a to su: da odgovara vašem licu, osobnosti i prije svega teksturi i kvaliteti kose.

Frizure detaljnije pogledajte u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0