Beauty 14. svibnja 2013.

Trebaju li muškarci bojiti kosu?

Thinkstock.

Jedna od tabu tema među muškarcima su boje za kosu. Iako većina njih uporno tvrdi kako nikad ne bi posegnuli za njima, sve se češće mogu vidjeti muškarci koji se ne zaziru od boje za kosu.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Većina muškaraca izbjegava govoriti o ovoj temi, no s druge strane u današnje vrijeme kada živimo ubrzanim i stresnim tempom života i prve sijede vlasi se pojavljuju puno ranije. Čak i ako uspijevate živjeti bez stresa, ne možete pobjeći genetici koja također uvjetuje broj sijedih, ali i kada će se prvi put pojaviti. Već dugo postoje razni preparati za prekrivanje sijedih vlasi, no u zadnje vrijeme se puno više i slobodnije priča o toj temi pa je i upotreba postala sve češća. Posebno među muškarcima.

Za razliku od žena, muškarci posežu za bojenjem tek nakon što je njihova proizvodnja prirodnog pigmenta u kosi počela opadati što je i razlog pojavljivanja neželjenih sijedih vlasi. Ako ste se već odlučili da bi isprobali bojenje kose savjetujem vam da u dogovoru s frizerom izaberete idealnu nijansu kako završni izgled ne bi izgledao umjetno i neprirodno.

Kao edukator 3DMENSION- a (Schwarzkopf Professional) brenda razvijenog za muškarce, mogu reći da je upotreba vrlo jednostavna. Cijeli postupak traje 5 min. Nakon što se s klijentom dogovorimo o idealnoj nijansi, za praonikom se jednostavno četkicom nanosi boja i nakon pet min postupak je gotov. Reakcija svih klijenata je oduševljenje jer je rezultat vrlo prirodan i nije primjetno da je kosa bojana a sijede vlasi su prekrivene.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Odlično je i to što se proizvodi mogu kupiti i za kućnu upotrebu pa se cijeli postupak može nastaviti i nakon 3-4 tjedna kada se postupno boja ispere s kose. Ono što svakako savjetujem muškarcima je da bojenje obave kod frizera, a ne kod kuće, jer muška kosa je drugačija od ženske te može doći do razvoja neželjene nijanse, posebno ako je nanosi nestručna osoba.

Komentari 0