Beauty 02. svibnja 2019.

Treba ih izbjegavati - 3 frizure koje su jako štetne za tvoju kosu

Shutterstock.
  • Nisu uvijek nekvalitetno bojenje, a ni nedovoljna ili neadekvatna njega krivci da naša kosa izgleda loše i lomljivo
  • Ako peglaš kosu, onda sigurno već slutiš kakvi štetu nanosi tvojim vlasima

Određene frizure mogu oštetiti strukturu naše kose te čak uzrokovati ispadanje kose. Ove četiri frizure osobito su štetne za tvoju kosu…

1. Izravnata kosa

Takozvani zaglađeni izgled jako je popularan, ali ni u kom slučaju nije dobro za kosu ako je svaki dan peglamo. Vrućina uništava strukturu kose, što ima za posljedicu da kosa stalno izgleda suho, odnosno poput slame. I vrhovi pucaju zbog vrućine. Ako se nikako ne želiš odreći glačala za kosu, onda trebaš paziti na to da kosi priuštiš kuru koja daje vlagu te prije peglanja naneseš zaštitu od vrućine. 

2. Konjski rep

Čak i ako je svakodnevna frizura loša, još je uvijek bolja za tvoju kosu od repa. OK, u krajnjem slučaju možeš baš totalno lošu frizuru jedan dan spasiti tako da je svežeš u rep, ali inače trebaš pokušati izbjegavati tu frizuru. Stavljanjem gumice za kosu se naša kosa puno brže lomi, pogotovo ako ima djelić metala. NAko baš moraš nositi rep, bolje je koristiti takozvanu „invisibobble“ gumicu za kosu. 

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Možda vas zanima... Ovako ćeš biti mirisna i svježa cijeli dan - čak i kad krenu paklene vrućine Rubrika Beauty Beauty

3. Punđa 

Konjski rep nije jedina noćna mora za tvoju kosu – i klasična punđa nije preporučljiva, osobito ako je čvrsto stegnuta. Stalno povlačenje korijena kose može uzrokovati ispadanje kose. Radije napravi opuštenu punđu. Nije ni to savršeno za našu kosu, ali je bolje od klasične, zategnute punđe. 

Možda vas zanima... Sitne navike koje razotkrivaju muškarca: Kojem tipu pripada tvoj dragi? Rubrika Life&style Life&style
  • bubicc

    Dajte se malo potrudite oko pisanja tekstova, sramotno je koliko pogrešaka imaju. Svi su kao neki novinari, a ne znaju ni glagolske pridjeve napisati kako valja. Svaka čast?