Beauty

Top pet "vrućih" frizura sezone

Bob je i ove godine najveći hit, ali pridružuje mu se i kosa skupljena u visoki rep, kao i duga i loknasta puštena kosa

Svaka sezona donosi nove trendove u kosi - ove jeseni i zime bob je i dalje hit, a pridružile su mu se kovrče, visoki rep i druge frizure koje viđamo posvuda. Ovo je top pet najtrendy frizura koje možete isprobati već danas:

1. Podignuta kosa

Nema ništa bolje od lagano začešljane i podignute kose, jer tako otvarate vrat i prividno ste viši za nekoliko centimetara. Srećom, ovaj trend zadržat će se i sljedeće godine. S ovom frizurom ćete i uz večernju haljinu, poslovno odijelo ili obični par traperica biti u trendu, bez obzira na priliku.

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. Bob
 
Precizno ošišana bob frizura ove je godine najveći hit, pogotovo ako je kosa sjajna i njegovana i ukomponirana sa šiškama. Bob frizura trebala bi biti oprezno napravljena kako bi istaknula jedinstvene crte lica ili pak stavila naglasak na dug i profinjen vrat. Kovrčava bob frizura još je jedna od opcija, a savršeno će izgledati na nekom poslovnom sastanku ili večernjem izlasku. Imajte na umu da urednica modne Biblije, američkog "Voguea", Anna Wintour već godinama njeguje ovakav stil, a ako se iko razumije u trendove, onda je to ona.
 
3. Duga i kovrčava

Važno je da uvojci izgledaju što je moguće prirodnije, a o dužini i obliku porazgovarajte s frizerom. On će najbolje znati da vam kaže kako postići glamurozan izgled i pri tom naglasite adute, odnosno koji će oblik frizure najbolje odgovarati crtama vašeg lica.
Dobivanje lijepih kovrča ovdje je glavna stvar, pa prije nego što odete na spavanje, na tek opranu kosu nanesite regenerator koji se ne ispire, kao i sprej za kosu koji će joj dati volumen. Oko uvijača umotajte pramen kose, a svaki sljedeći uvijte na drugačiji način pa na kraju kroz kosu lagano prođite prstima. Cijeli proces traje tek desetak minuta, a rezultati su i više nego izvrsni. 

4. Klasični visoki rep

Ova frizura više se ne prakticirate samo onda kada niste stigli oprati kosu. Visoki ili niski, rep u svakom slučaju izgleda dobro, a najbolje je to što on pristaje svima i svakom tipu kose, bez obzira na to kakva ona bila. Kosa bi trebala biti čista i svježe oprana prije nego što je skupite u rep. Ako je kosa malo vlažna, rep će se bolje držati. Jedino što bi trebalo da zapamtite jeste da je ovakvu frizuru najbolje nositi maksimalno dva puta tjedno, jer se kosa na mjestu na kom je vežete vrlo lako lomi. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

5. Ravna kosa

Ravna kosa je uvijek poželjna i rado viđena, pa se i ove godine ubraja u frizerske hitove. Nakon pranja kosu umotajte u ručnik i pričekajte da upije višak vode, a potom na kosu nanesite preparat za ravnanje kose. Za ovu frizuru volumen nije potreban - upravo suprotno! Prilikom sušenja kose fenom, koristite četku za češljanje (ne okruglu za feniranje) i istovremeno lagano češljajte kosu dok zrak prolazi niz vlasi, prema dolje.
 

Photo: Getty Images

Komentari 0