Beauty 21. studenoga 2013.

Tko su najbolje našminkane zvijezde s crvenog tepiha?

Guliver Image/Getty Images.

Na svakoj premijeri i dodjeli nagrada svjetski poznate zvijezde mame uzdahe svojim večernjim toaletama, ali make upom. Iako u takvim prigodama sve izgledaju najbolje što mogu, neke ipak izgledaju bolje od drugih. Posebno kada je šminka u pitanju.

Kim Kardashian

Kim najčešće možemo vidjeti u nekom klasičnom stilu, samo s puno naglašenijim očima, najčešće smokey lookom. Zato sam odabrala jednu drugačiju varijantu make upa za koju smatram da je vrijedna komentiranja. Besprijekoran ten dodatno je naglašen sjenčanjem na području čela, sljepoočnica i područja ispod jagodica. Ova vrsta make upa to traži.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ovo je klasičan primjer idealnog make upa očiju kada je u prvom planu crveni ruž. Lagano svijetlo sjenilo na kapcima naneseno je ispod oka s unutrašnje strane, a lagano tamnije sjenilo u pregibu oka i u donjem vanjskom kutu. Oči su naglašene crnim eyelinerom uz rub trepavica te je izvučen prema van kako bi oku dao još bolju formu. I za kraj, naravno, savršeno nanesen crveni mat ruž obrubljen olovkom iste nijanse.

Rihanna

Rihanna je zaista jedna od onih zvijezda koje možemo vidjeti u svakakvim izdanjima. Od frizura, boja kose, raznoraznog make upa i što je najbolje od svega – većina toga joj dobro stoji. Ovo je jedna klasična varijanta s naglašenim očima. Kompletan look – i kosa i make up, je baziran na brončanim tonovima.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Svijetlo sjenilo je naneseno na unutrašnjost oka, a tamno smeđe sjenilo na krajeve i izvučeno je prema van čime daje oblik oku. Također, malo sjenila se nalazi i ispod oka. Crni eyeliner nalazi se uz sam rub trepavice te prati liniju sjenila. Budući da je ovdje zaista samo naglasak na očima ruž je totalno nude.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez je jedno od onih hollywoodskih lica kojem gotovo svaki make up izvrsno stoji. U ovoj varijanti ima takozvani 'classic' look. Savršen ten je neophodan temelj svakog dobrog make upa. Možemo primijetiti diskretno roskasto rumenilo, tek toliko da se naglase jagodice.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Naglasak je definitivno na očima iako nisu jako i dramatično našminkane. Svjetlo sjenilo na području ispod obrve dodatno naglašava njihov savršen oblik. Svijetlo sjenilo se također nalazi i u unutrašnjem kutu oka dok se tamno sjenilo (smeđe) smjestilo na krajeve i u sam pregib oka, kao i ispod oka da se zaokruži priča. Crni eyeliner uz sam rub oka dodatno vizualno povećava trepavice. Kako bi se oko dodatno otvorilo u unutrašnjost je nanesena bijela olovka koja uz to što povećava oko dodatno ubija i crvenilo oka. Na ustima vidimo blagi rozi ruž u kombinaciji sa sjajilom kako bi se dodatno naglasila jednostavnost make upa.

Jennifer Lawrence

Snježno bijela put Jennifer Lawrence izvrsno je platno za ovakvu vrstu make upa jer dodatno naglašava dramatičnost i kontrast. Naglasak je, naravno, na savršeno nanesenom tamnom ružu, ali razlika od većine takvih make upova je u tome što su ovdje i oči poprilično naglašene.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

U kombinaciji crne haljine i jednostavne frizure, takav make up si može dozvoliti samo iznimno lijepa žena. Oči su osjenčane sivkastim tonovima i vrlo jednostavno obrubljene crnom olovkom koja je nanesena i u unutrašnjost oka. Lice je jednostavno osjenčano kako bi se dobila dubina i naglasili određeni dijelovi, a sve više od toga bilo bi previše.

Camilla Belle

Kakav god make up ova glumica imala prvo što primijetimo na njoj su savršeno počupane i ocrtane obrve. Nevjerojatno koliko je to važno i može promijeniti cjelokupnu sliku. Uz dobre obrve svaki make up će bolje izgledati. Ovdje su također oči u prvom planu, na vrlo sličan kao kod Rihanne samo sa većim naglaskom na područje ispod oka.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Više sjenila i crna olovka unutar oka umjetno su dali oku više bademasti oblik. Također možemo vidjeti svjetlo sjenilo ispod obrve i tako ih još više naglašava te u unutarnjem kutu oka. Tamno sjenilo nalazi se na krajevima i u pregibu oka i razvučeno je prema van. Crni eyeliner prati rub oka i spaja se na krajevima sa olovkom u unutrašnjosti. Nude ruž izvrsna je opcija jer daje čisti fokus na oči.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0