Beauty

Tko kaže da muškarci nemaju svoje beauty rituale?

Tomo in der Mühlen, Mario Možnik i Borut Mihalić otkrili su nam svoje beauty favorite...

Nekako je uvriježeno mišljenje da mi žene na kozmetiku trošimo lude novce, a naši muškarci su s neke druge planete... pa baš i ne, istina je nešto drugačija. Kad sam razgovarala s magistrama u ljekarni, više puta su mi napomenule da žene često kupuju kreme za svoje dečke, muževe... zašto? Zato što im ovi stalno “kradu” kreme.

 | Autor: arhiva arhiva Biotherm Homme Aquapower, 117 kuna

I tako je malo, pomalo, beauty industrija ojačala i na ovom području, dečki se njeguju i briju na anti-age formule. Kod njih se uglavnom sve vrti oko suhe, oštećene kože jer brijanje je brutalna stvar za epidermu. Situaciju je pomalo spasila modernizacija brade, obrasli frajeri i dalje su IN.

 | Autor: arhiva arhiva Kiehl's Facial Fuel, 185 kuna

I trodnevna brada je fora, također olakšava svakodnevnu njegu njegovog lica. Dečki koje poznajem uglavnom koriste nešto za brijanje, no sve više tu su kreme – hidratantne, jer vele mi da im je lice suho, zimi ih zateže, dok ljeti sve više paze na zaštitni faktor.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Mario Možnik

Jedan od klasičnih rituala opisao je naš Olimpijac Mario Možnik. – Brijem se svakih par dana, pošto nemam previše gustu bradu, koristim žilet, pjenu ili gel za brijanje. Obavezno nakon toga stavim after-shave ili kremu. U zadnje vrijeme odlična mi je Kiehl's krema za lice sa zaštitnim faktorom. Pošto mi je kosa jako kratka, ljeti mažem i tjeme, inače mi pocrveni. Ipak, najvažnija krema za mene je ona za ruke, od nje se ne odvajam, pošto mi magnezij tijekom vježbanja jako isušuje kožu, trenutno koristim Eucerinovu PH 5.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Borut Mihalić

Za razliku od Marija, Borut Mihalić nam stiže iz kozmetičko-parfemske sfere. Vrsni poznavatelj beauty scene ne samo naše, već i strane, zahvalan je sugovornik. Radi s mnogo niche i ponekim indy brendom i, priznaje, na svom licu testira niz formula... – Često osobno testiram nove proizvode koje razmišljam uvesti za naše tržište ili jednostavno isprobavam zašto je nekome neki određeni beauty proizvod super i kako se meni ponaša na koži... Ipak, za mene je najveći beauty ritual jutarnje umivanje. Koristim razne opcije proizvoda za pranje lica, trenutno sam jako zadovoljan Parsley Seed Face Cleanser od Aesopa.

 | Autor: arhiva arhiva Aesop serum, 375 kuna

Nakon dobrog utrljavanja i pomnog ispiranja, na bradu nanosim par kapljica uljnog seruma koje utrljam i po licu. Trenutno koristim uljni serum Parsley Seed Anti-Oxidant Facial Treatment koji dobro umasiram u donekle vlažnu bradu. Na ostatak lica koji ne pokrivam bradom stavim (ne redovito) i kremu. Navečer, prije spavanja, trudim se barem umiti, a ako imam energije i volje stavim na lice serum i/ili neku hranjiviju kremu - kaže.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Tomo in der Mühlen

Jednostavne rituale ima i Tomo Johannes in der Mühlen, glazbeni producent i DJ. - Odavno mi je jedan prijatelj, koji je ćelav, rekao - manje kose za pranje, više lica za umivanje - to se definitivno odnosi na mene. Irokez i brada koju nosim nametnuli su mi praktički svakodnevno šišanje i brijanje. Ustvari, tako sam i došao do irokezice, kad sam shvatio da se šišati mogu i sam te svako malo ići na “popravljanje” frizure. Za to koristim električne aparate i britve, no zato često po glavi imam ožiljke jer se ponekad žurim pa baš i ne pazim...

 | Autor: arhiva arhiva Vichy gel za pranje, 104 kune

Što se tiče brade, koristim ulja i poseban briljantin jer neuredna brada stvarno djeluje prljavo. Generalno ne koristim neke skupe brendove već uglavnom bademovo ulje, skoro za sve. Imam jako osjetljivu kožu na kemikalije, tako da čim ima mirisa i nekih drugih dodataka, mene svrbi koža. Puno vremena provodim u vodi jer skoro cijelu godinu Stand up Surfam (SUP) tako da mi treba stalna zaštita od sunca i vode. Također, smatram da sama kozmetika baš i ne pomaže ako se ne jede kako treba, zato pazim da mi se na tanjuru često nađu povrće, voće i riba. Isto tako, pijem puno vode i zelenog čaja. Sport je isto tako važan dio cijele priče, tako da treniram praktički svaki dan - govori Tomo. 

 | Autor: arhiva arhiva Foreo Luna, 169 eura

 | Autor: arhiva arhiva Tom Ford parfem, 1649 kune

 

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0