Beauty

Tips & tricks: Što izabrati - gel ili lak?

Slatke male šarene staklenke na policama parfumerija ostavljaju nas bez daha i mahom kupujemo ta krasna mirisna pomagala. Kreme biramo po svojstvu kože, a preparate - odnosno gel ili lak za kosu - po strukturi vlasi. Barem bi tako trebalo biti.

Za početak – kako dijelimo kosu? Na prirodnu i tretiranu, suhu i masnu, kratku i dugu. To su bitne stvari kod odabira adekvatnog preparata za kosu. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Prirodna kosa najzdravija je, ali često bez sjaja. Dobro podnosi sve gelove i lakove. Ako imate dugu kosu, lagana pjena po cijeloj dužini kose učvrstit će frizuru, a nakon toga lagano ju završite lakom za kosu. Za kratku kosu koristite jače gelove ili paste da frizura bude dugotrajnija. Tretirana kosa slabije je strukture. Ako želite volumen, u korijen kose nanesite sprej za volumen (nježniji je od pjene) i dobro ga u masiranje u vlasište. Kada je frizura gotova učvrstite ju lakom. Kratke frizure modelirajte gelom, pastom ili voskom za kosu. Pjene i sprejevi za volumen nanose se na mokru kosu i jako je važno da nakon nanošenja kosu dobro počešljate. Nakon što kosu izradite, stavljate na nju ulje za njegu i sjaj. Završna faza je lak za kosu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kratke i razbarušene frizure rade se golovima, ako želite čvrste i oštre pramenove. Ako želite mekanu i nježnu ili mokru frizuru, učvrstite ju voskom. Suhi efekt koji je danas jako poželjan dobit ćete pastom - kosa će biti čvrsta, a izgledat će kao da na njoj nema ničega. Ako imate suhu kosu, izbjegavajte jaka učvršćivanja. Ako vam se pak kosa masti opredijelite se za vlažne preparate na bazi ulja. Savjetujem svima da svakodnevno kosu tretiraju s par kapi ulja kako bi ju nahranili i dali joj sjaj.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0