Beauty

Testirala sam žutu i roza Garnierovu micelarnu vodu. Evo rezultata...

  • Garnier micelarne vode su klasici, prisjetila sam se zašto ih volim
  • Garnier roza i žutu micelarnu podvrgnula sam teškom testu čak 3 puta
  • U nastavku saznajte kakve su ocjene zaradile ove vode

Uživam u isprobavanju novih proizvoda, ali jednako toliko volim pričati o proizvodima kojima sam dugo vjerna i koje jako dobro poznajem. Upravo takva dva proizvoda želim za tebe testirati i recenzirati danas. Riječ je o Garnier micelarnim vodama - roza Garnier Micellar Cleansing Water i žutoj Garnier Biphase Micellar Cleansing Water In Oil.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Garnier Micellar Cleansing Water i Garnier Biphase Micellar Cleansing Water In Oil

Ove micelarne vode dostupne u svim drogerijama, a količina od 400 ml dovoljna je za čak 200 upotreba što će ti uistinu dugo potrajati s obzirom na to da je za skidanje jednog makeupa dovoljna jedna natopljena blazinica.

Roza: Garnier Micellar Cleansing Water

Od svih Garnier micelarnih, roza micelarna voda već uživa u statusu apsolutnog klasika. Od dana kad se pojavila na tržištu, moje je glavno oružje kad je riječ o uklanjanju svakodnevnog makeupa i generalnom čišćenju lica. Ona je namijenjena osjetljivoj koži, ali i dalje je dovoljno snažna da ukloni svaki mogući trag dnevne šminke i nečistoće lica u svega nekoliko poteza natopljenom blazinicom. Nečistoće lovi poput magneta, a koža iza nje ostaje čista i mirna te nema potrebe za ispiranjem. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Garnier ružičasta micelarna otopina nježna je prema osjetljivoj koži

Žuta: Garnier Biphase Micellar Cleansing Water In Oil

Žuta Garnier dvofazna micelarna voda od roza micelarne razlikuje se već na prvi pogled. Osim micelarne vode, u njoj se nalazi i arganovo ulje koje je njen glavni adut u borbi s teškom, jakom i trajnom šminkom. Prije nanošenja, uvijek je promućkam i njene dvije faze spoje se u jednu. Njome obično skidam sve oblike jake šminke s lica i očiju - onu koju stavim kad me čeka svečani večernji izlazak ili neko snimanje. Posebno dobra je pri skidanju šminke s očiju. Jako mi je važno da to osjetljivo područje ne trljam previše, a ova voda otklanja make up u jednom potezu. Osim toga, zbog ulja je posebno blaga prema delikatnoj koži ispod očiju pa za njom ne ostaje osjećaj zatezanja i isušenosti. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Garnier žuta micelarna otopina sadrži arganovo ulje i idealna je za skidanje teške šminke

S obzirom na to da sam stara korisnica, ali nikada nisam napravila propisnu recenziju, odlučila sam ove dvije micelarne vode podvrgnuti testiranju u čak tri scenarija koja su dio mog svakodnevnog života. Njima sam skidala svakodnevnu laganu šminku, večernji makeup s naglašenim očima te tešku, studijsku šminku. Evo kako je bilo: 

Svakodnevna šminka

Kad je riječ o svakodnevnom makeupu, prilično sam jednostavna. S obzirom na to da mi je koža masna, uvijek nanesem primer, a nakon toga neki lakši puder. Bronzer preskačem, ali rumenilo ne propuštam. Obrve uvijek popunim jer taj korak nikada ne propuštam, a za kraj na usne nanosim samo neki hranjivi balzam za usne. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Garnier micelarna otopina dnevnu šminku uklanja bez poteškoća,a kožu ostavlja mirnom i čistom

To je doslovno ''lijeni make up'' koristan za svakodnevni život, odlazak na posao i slično, a roza Garnier micelarna uklanja ga doslovno u trenu. Jednu blazinicu natopim micelarnom i kružnim pokretima prelazim s njom preko cijelog lica. Ova micelarna ima stvarno delikatnu formulu i ne pecka me kada njome prelazim i područjem oko očiju. Jako mi je bitno to da me iza skidanja makeupa ovom micelarnom koža lica ne pecka i ne zateže te nije potrebno dodatno ispiranje. Generalno gledano, ona je nezamjenjiv dio mog stalnog postava jer je prvenstveno odličan čistač lica.

Večernji make up

Večernji makeup uvijek je moj prostor za igru. Tada obično imam nešto više vremena pa se znam poigrati s bojama na očima. Pokušavam napraviti različite varijante smokey eyesa u tamnosmeđim tonovima. Osim toga, u tim rijetkim zgodama okrećem se i umjetnim trepavicama jer se s njima osjećam stvarno posebno. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Teški make up s očiju uklanja se u sekundi, a trepavice se ne oštećuju pri skidanju.

Kada umorna dođem iz izlaska, nikada nemam volje za predugo skidanje makeupa i tada se okrećem provjerenoj kombinaciji. Teški makeup na očima uklanjam Garnier dvofaznom micelarnom vodom. Sve se čisti u samo jednom potezu - tamna sjenila, šljokice, ultracrna maskara pa čak i umjetne trepavice. Snažna je i nježna pa umjetne trepavice često uopće ne nastradaju prilikom skidanja. Tada micelarnu stavim na štapić za uši, nježno očistim trepavice i spremim ih za novu upotrebu. Šminka na licu tada mi bude prosječno teška pa ju radije skidam ružičastom micelarnom jer je namijenjena osjetljivoj koži. Mislim da su ove dvije micelarne baš učinkovit duo jer svaka ima svoj pobjednički adut.

Studijski make up

S obzirom na prirodu mog posla, ponekad moram posegnuti za teškim studijskim makeupom. On se, za razliku od večernjeg, uglavnom sastoji od jako teške šminke na licu. Osim primera, na lice stavljam puder jake prekrivne moći, a potom nanosim više vrsta korektora. Cijeli taj makeup matiram puderom u prahu. U slučaju da mi makeup radi profesionalac, na licu imam i hrpu proizvoda za konturiranje. Ako make up radim sama, nanosim praškaste bronzere, rumenila i highlightere. Na oči definitivno ide nešto svježiji i fotogeničniji makeup, a usne mi često budu istaknute jarkim bojama. Čekaj, još nisam spomenula i činjenicu da se posprejam fiksatorom koji garantira da će šminka potrajati cijeli dan.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Garnier žuta micelarna otopina brzo uklanja i teški studijski make up

Srećom, Garnier žuta dvofazna micelarna voda ovdje uskače u pomoć i garantiram da se odlično nosi sa svim ovim slojevima. Njena uljna komponenta čini se još moćnijom u borbi s teškom, jakom i trajnom šminkom. Uistinu sve uklanja u samo nekoliko laganih, kružnih i jednostavnih pokreta. Osim toga, jako mi je bismo da na licu ne ostavlja masni trag i dodatno ispiranje nije potrebno.  

Zaključak mog testiranja? Ove dvije micelarne vode stvarno su odlične. Jako mi se sviđaju i obje gode mojoj koži, svaka na svoj način. Garnier roza vodi dajem 5/5 jer je blaga prema koži, a djelotvorna pri skidanju šminke. Garnier žuta dvofazna micelarna voda također dobiva 5/5 zato što ne isušuje područje oko očiju, odlična je s teškom šminkom i na koži ne ostavlja masni trag. Mislim da je riječ o dva stvarno fantastična drogerijska proizvoda koji ti trebaju na tvojoj polici. Već sam se odavno naviknula koristiti ih kao duet koji se sjajno nadopunjuje i jedna komponenta za mene ne isključuje drugu. Obje ih jednako volim! 

Sponzrirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kiki29

    Za micelarne otopine sam mislila da na licu ne rade nista i da su bzvz. Jednom prilikom sam kupila rozu Garnier micelarnu, i od tada ne mogu bez nje. Lice je izvanredno nakon nje ( ja imam masnu kožu lica ... prikaži još!
  • Ingamasti

    Preporučujem najbolji alat za mršavljenje, pomogao mi je > > > > > www.Takeslim.Com