Beauty

Testirala sam tri dugotrajna ruža do 45 kn na plus 30 - evo koji je najbolji!

Vrućine od +30 nisu nikad išle ruku pod ruku s makeupom. No zato postoji dugotrajan makeup koji se (navodno) itekako dobro nosi sa znojem, suncem, vlagom... Tri drogerijska ruža stavila sam na ultimativni test - cjelodnevno druženje na poslu

Ako nešto volim, to je dobar tekući ruž za usne. Daje prekrasnu punu boju, možeš s njim precrtati usne poput profesionalca, dozvoljava ti koju čašicu previše, a poklekne tek pred kakvom masnom hranom koju, ruku na srce, u ljetne dane ionako izbjegavaš (ili se barem trudiš). Tekući ruževi jedni su od onih koji ti daju slobodu nepopravljanja make upa svakih sat vremena, jednostavno su trajni i lijepi. Iako nemam nikakve predrasude prema jeftinom make upa (dapače, daj ga!), za tekuće ruževe sam se uvjerila da je cijena nekad i oznaka kvalitete; doživjela sam čak da mi se tekući ruž topi na rubovima, dovoljno za reći!

Možda vas zanima Isprobala sam bezbolni vosak za depilaciju - bih li ponovila? Rubrika Beauty Beauty

No umjesto da njegujem tu svoju "predrasudu", uvijek sam u potrazi za proizvodima koji će me iznenaditi, a neće previše olakšati novčanik. Moje nove žrtve su Essence, Aura i trend it UP, čiji proizvodi su obećavali na prvu, no stvari su se odigrale malo drugačije...

PRVI RUŽ

 | Autor: Aura Absolute Matte Velvet Feel ruž za usne "Matte Mess" - 43,90 kn (Bipa) Aura Absolute Matte Velvet Feel ruž za usne "Matte Mess" - 43,90 kn (Bipa)

Jedini ruž koji sam prije imala prilike probati od ova tri je Aurin. Njegova formula me zaista oduševila. Ruž je vrlo lagan na usnama, lijepo je pigmentiran, miriše slatko kao kakvi kolači, kist mu je praktičan i krajnje ima vrlo mat finiš koji ne isušuje pretjerano usne. Uz to, još jednom sam se uvjerila u to koliko je dugotrajan; njega vrućina naprosto ne dotiče (pa ni znoj s gornje usnice, ako znaš o čemu pričam), otporan je na pića, jedino na masnu hranu nije i u tom slučaju ga trebaš popraviti. Uistinu je za svaku pohvalu, čak iako je dosta skuplji od ostalih današnjih kandidata.

DRUGI RUŽ

 | Autor: trend IT UP Ultra Matte Lipcream "045" - 27 kn (dm) trend IT UP Ultra Matte Lipcream "045" - 27 kn (dm)

Jedno od najdražih sjajila koje posjedujem upravo su od brenda trend it UP pa sam velike nade položila i na njihov tekući ruž. Doduše, radi se o "kremastom" ružu ali kako kaže da je ultra mat i dugotrajan, morao bi biti postojan. Za početak, miris proizvoda je slatkast i u redu, ali je tekstura vrlo kremasta i gusta. Pomalo se teško razmazuje po usnama, ali ima dobro "našiljeni" aplikator pa se s njim lijepo daju iscrtati usne. Nakon nanošenja svim ruževima treba dati malo vremena da se posuše na usnama, ali ovaj se naprosto nije sušio. Prošlo je nekoliko sati i dalje sam osjećala da je kremast na usnama i da ostavlja trag - je li to zbog vrućine ili je i inače takav, ne mogu procijeniti. Skidao se na tekućinu, kao i na hranu, nakon čega ga je trebalo otpočetka aplicirati. Istina je da u jednom trenu postane suši, ali u nijednom trenu nije matiran ili dugotrajan. Ako ništa, boja je zaista lijepa!

TREĆI RUŽ

 | Autor: Essence Matte Matte Matte Longlasting Lipgloss "Strawberry Skies"- 19,90 kn (dm) Essence Matte Matte Matte Longlasting Lipgloss "Strawberry Skies"- 19,90 kn (dm)

Essence u stvari nema tekući ruž kao takav u ponudi, što me zaista iznenadilo. No zato ima mat dugotrajni ruž za kojega sam čula u nekoliko navrata pa sam ga odlučila i isprobati. Za početak, miris je grozan. Oduran, nepodnošljiv. Osobno me podsjeća na miks jeftinih kemikalija i pokvarene hrane, pa je ovo već prvi korak koji me uistinu odbio. Nanošenje je jednostavno jer je aplikator sitan i našiljen, a proizvod ima teksturu kremastog moussea koji se lijepo raznosi po usnama. Nakon nanošenja, miris se gubi, a finiš ostaje srednje mat. Proizvod se skida s usana po priboru za jelo, skida se postepeno tako da i uz skidanje boja se zadržava na usnama (na kraju ima i efekt tinte za usne), no uz piće može trajati kojih dva, tri sata. Uz hranu ima minimalne šanse da ostane. To nije dovoljno dugo da bi bilo zadovoljavajuće, ali je svakako duže od trend it UP-a. Boja je bila okej iako u bočici izgleda više toplo pink, a na usnama je bila hladna. Ne mogu reći da bih ti preporučila ovaj proizvod!

Photo: miss7

Komentari 0