Beauty
tamanu ulje

Tamanu ulje novi je miljenik beauty industrije koji fantastično rješava oštećenja na koži i kosi

  • Lijepa i zdrava koža i kosa svima je ultimativni cilj prilikom naše beauty rutine
  • Isprobavanje raznih proizvoda kako bi pronašli one koji nam savršeno odgovaraju, svakako je dio puta koji moramo proći prije postizanja tog cilja
  • Prirodni sastojci s raznim dobrobitima za našu kožu i kosu, mogu nam biti od velike pomoći pri pravilnoj njezi, a jedan od takvih sastojaka je i tamanu ulje

Svi se susrećemo s raznim oštećenjima na našoj koži i kosi te među mnoštvom proizvoda na tržištu pokušavamo pronaći one koji sadrže sastojke koji će pomoći pri rješavanju naših problema s kožom i kosom, poput oštećene kožne barijere ili oštećene i slabe kose.

Proizvodi s formulama  obogaćenim hranjivim sastojcima koji će pravilno njegovati našu kožu i kosu te ih zaštititi od štetnih vanjskih utjecaja uvijek su najpoželjniji. Sve više proizvoda sadrži moćne, prirodne sastojke koji djeluju protuupalno, hidratizirajuće, snažni su antioksidansi, a jedan od takvih je i tamanu ulje.

tamanu ulje | Autor: furyou.com furyou.com tamanu ulje

Što je tamanu ulje?

Tamanu ulje je ulje koje se dobiva iz sjemenki istoimene biljke, koja raste u jugoistočnoj Aziji. Na listi sastojaka kod proizvoda najčešće je navedeno kao "calophyllum inophyllum seed oil".

Bogat, drvenasti miris ulja i zeleno-žuta boja vanjske su karakteristike ovog ulja koje sadrži brojne benefite posebno za njegu kože. "Bogato je masnim kiselinama, koje pomažu zadržati hidrataciju i spriječiti gubitak vode u koži te pomažu zdravom i blistavom izgledu tena", rekla je dermatologinja Geeta Yadav, za The Zoe Report. Idealan je za korištenje na suhoj koži kojoj je potrebna obnova kožne barijere. 

biljka tamanu | Autor: Shutterstock Shutterstock biljka tamanu

Antioksidativni učinci tamanu ulja pomažu se boriti protiv slobodnih radikala koji izazivaju fine linije, bore, podočnjake i gubitak elastičnosti kože. Tamanu ulje također ima i protuupalne učinke te smanjuje upale na koži poput psorijaze i ekcema.

Kako koristiti tamanu ulje

Najviše namijenjeno suhoj koži, zbog svojih hidratizirajućih karakteristika, no iako je i protuupalno, tipovi kože koji imaju problema s aknama, moraju biti pažljivi prilikom korištenja proizvoda s tamanu uljem, budući da bi kao ulje moglo imati i protuučinak te začepiti pore. Također, osobe s alergijom na orašaste plodove, trebali bi izbjegavati korištenje ovog ulja, budući da se proizvodi iz sjemenki orašastog ploda. 

tamanu ulje | Autor: furyou.com furyou.com tamanu ulje

Kao i korištenje svakog proizvoda i proizvode s tamanu uljem treba polako uklapati u skincare rutinu i obratiti pozornost na to kako naša koža reagira te koliko joj je pojedinog proizvoda potrebno. Većina proizvoda s tamanu uljem može se koristiti na dnevnoj bazi.

Možda vas zanima Kosa je najljepša kada je zdrava i sjajna, imamo 8 najboljih ulja koja pomažu na tom putu Rubrika Beauty Beauty

U nastavku donosimo nekoliko proizvoda za kožu i kosu koji sadrže tamanu ulje!

Khiel's Daily Reviving Concentrate antioksidativno ulje

Namijenjeno svim tipovima kože, ovo ulje za lice obogaćeno je botaničkim uljima te pomaže smanjiti vidljivost umora i koži pružiti blistav i sjajan izgled. Tamanu botaničko ulje dobiva se hladnim prešanjem iz sjemenki biljke tamanu te pomaću obnoviti i umiriti kožu. Osim tamanu ulja, sadrži korijen đumbira i suncokretovo ulje.

tamanu ulje | Autor: KIEHL'S KIEHL'S Daily Reviving Concentrate, (196,00 kn)

Honest Beauty Organic Beauty ulje za lice

Sastav ovog ulja sadrži mješavinu organskog voća i ulja sjemenki, uključujući i tamanu ulje, a svi sastojci pomažu njegovati i zaštititi kožu. Također, sadrži i jojoba ulje, koje je savršeno za zadržavanje hidratacije u koži tijekom hladnih mjeseci. Namijenjeno je za korištenje na svim tipovima kože te ju ostavlja glatkom i blistavom, dok ju istovremeno hidratizira i smiruje.

tamanu ulje | Autor: Cult Beauty Cult Beauty Honest Beauty, ulje za lice, (297,56 kn)

Fur Ingrown Concentrate

Zbog svojih protuupalnih i antibakterijskih sredstava, tamanu ulje dio je sastojaka ovog koncentrata koji se bori protiv uraslih dlaka nakon depilacije ili brijanja te pomaže koži da ostane glatka i bez iritacija, na licu, ispod pazuha, na nogama ili bikini području. Kokosovo ulje, ulje čajevca, tamanu ulje te ekstrakt kamilice svi imaju različita svojstva, poput antibakterijskih i protuupalnih učinaka koji će spriječiti nastanak uraslih dlačica, poboljšati oporavak kože te smanjiti crvenilo.

tamanu ulje | Autor: Cult Beauty Cult Beauty Fur, uljni koncentrat za urasle dlačice, (271,94 kn)

Leland Francis Twenty-Nine botanički serum

Prirodna mješavina od 29 aktivnih sastojaka nalazi se se ovom moćnom serumu za lice koji djeluje protuupalno, hidratizira i štiti kožu te osigurava blistav ten.

tamanu ulje | Autor: Leland Francis Leland Francis Twenty-nine botanički serum, (697,00 kn)

Innersense hidratantna maska za kosu

Ovaj raskošni tretman obogaćen hranjivim sastojcima poput sjemenki lana, shea maslaca te kokosovog i tamanu ulja i kvinoje koncentrira se na obnavljanje suhe i oštećene kose te joj pruža hidrataciju i sjaj.

tamanu ulje | Autor: Cult Beauty Cult Beauty Innersense, hidratantna maska za kosu, (238,05 kn)

Možda vas zanima Zvuči neobično, ali tehnika 'vlažni sendvič' vrlo činkovito hidratizira suhu kožu Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: furyou.com

Komentari 0