Beauty

Tajna ljepote Korejki, žena s najljepšom kožom

K-beauty je napravio pravu revoluciju na zapadnom tržištu, a osim pomame za proizvodima, želimo otkriti i sve tajne održavanja njihove specifično lijepe, meke i sjajne kože

Koreanke su opsjednute održavanjem kože mladolikom već stoljećima, a sada smo i svi mi ostali poludjeli za njihovim taktikama. Naime, u Koreji je trend imati kožu koja izgleda "popeglano", bez ikakvih borica ili porica, koja pritom ima i zavidan sjaj (tzv. glass skin), što postižu režimima njege od 7 ili 12 koraka i pridržavaju ih se rigorozno. Iako postoje neki trikovi koje s nama mogu podijeliti, moramo imati na umu da svi imamo drugačiji tip kože, i nećemo nužno postići efekt koji postižu Azijati. Doduše, koža bi nam u svakom slučaju trebala procvjetati!

 | Autor:

1. Dvostruko čišćenje + masaža

Da jedno čišćenje nije dovoljno znamo otkad postoje sonični čistači kože (koji doista izvuku čudesa iz kože i nakon temeljitog pranja!), no Koreanke to tako rade već jako dugo. Prvo kreću s čistačem na uljnoj bazi koji izvlači bakterije i sebum, a pritom i hrani kožu, a zatim pjenušavim čistačem koji će još jednom očistiti pore i ukloniti tragove ulja. Pritom, lice nikad ne trljaju već isključivo nježno masiraju. Masažu rade zglobovima srednjaka i prstenjaka od sredine lica prema van. Jačinu pritiska ćeš sama najbolje moći odrediti, iako je bitno ne povlačiti i ne iritirati kožu.

2. Blur

Doslovno, Koreanke kao da hodaju svijetom s prirodnim blur efektom. Naime, pričamo o efektu zamagljenosti kože lica, tako da se ne vide nikakve nepravilnosti. Koreanke obožavaju kreme, primere, serume i pudere koji daju ovaj HD efekt, ali pritom paze da ne izgledaju prenašminkano; ključ je zamagljeno, ali prirodno!

3. Sheet maske

Jedan od novijih oblika njege kože na našem tržištu je dio svakodnevne njege Koreanki; hidratacija je vrlo bitan korak njihova režima ljepote jer nahranjena koža djeluje prokrvljeno i na njoj se manje vide borice i sitne nepravilnosti. Sheet maske su plahtaste maske koje se stavljaju na golu kožu i prave su hidratantne bombe. Prepune vitamina i antioksidansa, stajanjem na koži ulaze u svaku poru i praktički zamjenjuju efekt osam čaša voda dnevno (doduše, oni bi ih svejedno popile!). Ovakve mase izvrsne su barem jednom tjedno kao ultimativan hranidbeni dodatak.   | Autor: miss7 miss7

4. Dijeta za kožu

Koreanke totalno vjeruju u onu "ono si što jedeš". Paze da uzimaju dovoljno antioksidansa i probiotika, a tajni adut im je kimchi! Radi se o fermentiranom, začinjenom i ljutom kelju s paprikom, češnjakom, đumbirom i mladim lukom. No pripazi, njegov jak i poprilično ljutkast okus nije za svačiji ukus! Uz njega, ispijaju litre čaja od ječma koji ljeti piju i s ledom, jer je bogat antioksidansima i čudotvoran za kožu.

Photo: miss7

Komentari 0