Beauty

Ta mala crna linija: Jednostavni trikovi za nanošenje tuša

Većini žena dnevna se šminka svodi na puder, rumenilo, sjenilo, maskaru i NŠ

Za večernje izlaske tu se još doda malo ozbiljnija količina korektora i pudera, plus ruž u nekoj konkretnijoj boji i gotovo! No ipak, činjenica je kako nam se tekući tuš (eyeliner) u modu vratio i to na velika vrata! Bez obzira na to da li se radi o dnevnoj ili večernjoj šminki, samo jedan potez četkice može rezultirati istinskim čudom. Ono što vam je potrebno uz, naravno, malo volje je jedno popodne koje ćete izdvojiti kako bi ste izvježbali ruku i isprobali sve moguće načine nanošenja tuša te u konačnici vidjeli koji vam najbolje pristaje.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

No ipak, činjenica je kako nam se tekući tuš u modu vratio i to na velika vrata! Bez obzira na to da li se radi o dnevnoj ili večernjoj šminki, samo jedan potez četkice može rezultirati istinskim čudom. Ono što vam je potrebno uz, naravno, malo volje je jedno popodne koje ćete izdvojiti kako bi ste izvježbali ruku i isprobali sve moguće načine nanošenja tuša te u konačnici vidjeli koji vam najbolje pristaje. Za početak napomenut ćemo osnovno pravilo nanošenja tuša, a to je da radite na oba oka paralelno. Ako jedno dovedete do savršenstva, nema teorijske šanse da ćete uspeti i drugo. Nešto će se razlikovati; kao što je slučaj i sa sjenilom – dakle nikada nemojte potpuno završiti jedno oko, pa preći na drugo, već šminkajte malo jedno, malo drugo, sve dok sve ne izjednačite. Ukoliko želite nanijeti i sjenilo za oči, naša preporuka je da ga nanesete prije tuša. Poslije uvijek možete dodati još ukoliko želite ublažiti liniju koju ste iscrtali. Mnogo je jednostavnih trikova i metoda za nanošenje tuša za oči, a u ovom članku smo se odlučili sakupiti ih sve, na jedno mjesto tako da ćete ovdje moći pronaći najbolje i najjednostavnije trikove za jednostavno nanošenje tuša; od Mačkastih očiju, pa sve do zamrljanog tuša.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Mačkaste oči – Mačkaste oči je jedan od najčešćih načina nanošenja tuša, sladak je i jedinstven, a možete ga obogatiti oštrijom krivuljom ili čak dodati malo boje oko njega. Nama je, osobno ovo najdraži način, a i najčešće se koristi.

Upotrijebite boje – Tuš za oči ne mora biti isključivo crn ili smeđ, možete se zapravo malo poigrati sa ljubičastom, plavom ili rozom bojom. Trik koji volimo je koristiti maskaru, tuš i sjenilo iste boje kako bi se oko, odnosno boja očiju uistinu istakla. Svakako isprobajte!

Drop eye – Možda ne znate što zapravo znači trik pod nazivom “drop eye”, pa da objasnimo: ukratko to bi značilo nanijeti tuš do pola donjeg kapka. To je kao da “ispuštate” liniju nakon što ste je napola iscrtali. Lijepo je, moderno i izgleda fantastično!

Debele linije – Još jedan način za nanošenje tuša za oči je jako debela linija. Bilo da radite mačkaste oči ili tzv. “winged eyeliner”, debele linije su sada u modi. Osim toga, trepavice će vam izgledati puno gušće i punije.

Egipatski stil – Svi znamo da je Lady Gaga poznata po svom ludom i divljem make-up- u, a trik koji je izvela u spotu za pjesmu Judas je fenomenalan. Jedinstven, drugačiji i jedan od najsvježijih načina nanošenja tuša koje smo do sada vidjeli.

Zamrljano - Ako na jednostavan način želite osvježiti vaš eyeliner, to ćete postići tako da ga zamrljate. Nježno zamrljajte liniju tuša prema vanjskom ili donjem rubu oka i vidjet ćete kako vaše oči izgledaju drugačije.

Open wings – Ovo je malo teži način od klasične “winged eyeliner” metode ali se vrijedi potruditi! Open wings metoda razlikuje se od klasične po tome što zapravo ima mali otvor na krajevima, ostavljajući dojam da eyeliner nije spojen. Vrijedi isprobati osobito ako volite eksperimentirati!

Winged eyeliner – metoda nanošenja tuša na oko koja je drugačija od metode Mačkastih očiju kod koje ne obrubljujete donji dio oka nego samo gornji. Ovdje se radi o obrubljivanju i donjeg i o gornjeg dijela oka.

Creative wings – Dobra stvar kod eyelinera je ta što možete eksperimentirati i biti kreativni. O tome se radi u ovome stilu. Želite iscrtati eyeliner sve do obrva? A što kažete na eyeliner u pregibu oka? Isprobajte sve što poželite!

Tanka linija – Posljednji način o kojem ćemo govoriti je tanka linija. Ovo je također jedan od najčešće korištenih načina nanošenja eyelinera, koji je suptilan i jednostavan. Možete ga koristiti za večernji izlazak, za ured ili bilo koju drugu priliku.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0