Beauty

Svi najbolji sastojci za piling nalaze se u vašoj kuhinji

Napraviti svoj vlastiti piling nikad nije bilo lakše, a još kad vam otkrijmo tri genijalna sastojka koji se skrivaju u vašoj kuhinji...

Pilinzi su odličan način za opuštanje nakon dugog radnog dana, ali i najbolji način kako kožu u svega nekoliko poteza učiniti zdravijom i mekšom. Glavni sastojak većine pilinga je upravo ulje, a preferirate li više bademovo, maslinovo, kokosovo ili ulje jojobe, odabir je na vama. Ne možete pogriješiti jer sva rade isto, hidratiziraju kožu i čine ju glatkom. U nastavku donosimo tri recepta za DIY piling na bazi ulja koji će vaša koža OBOŽAVATI!

Citrus i šećer

Piling idealan za jutarnje tuširanje radi se od od žlice pulpe citrusnog voća (limuna ili naranče), 120 g morske soli i 120 ml maslinovog ulja. Svi sastojci se pomiješaju te masiranjem utrljavaju u kožu, nakon čega dobro ispiru. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kava

Da bi koža bila mekša, trljajte je nježno 15 sekundi mješavinom 1/4 šalice mljevene kave, 50 g smeđeg šećera, 2 žlice maslinovog ulja i 3 kapsule vitamina E. Na kraju isperite toplom vodom i uživajte u rezultatima.

Smeđi šećer

Ovaj piling radi se od 100 g smeđeg šećera, žlice meda, žlice maslinovog ulja i 1/4 žlice limunovog soka. Pomiješajte sve sastojke, nanesite pastu na tijelo i nježno masirajte kožu oko 20 sekundi te isperite toplom vodom.

Photo: Getty Images

Komentari 0