Beauty 18. rujna 2014.

Sve tajne nanošenja highlightera

Thinkstock.

'Highlighter', 'shimmer', 'illuminator' - kakvi su to proizvodi i postoje li razlike među njima? U novoj kolumni bavimo se upravo ovom vječnom nedoumicom!

Highlighting proizvodi su osnova za konturu lica. Oni reflektiraju svjetlo i time daju dodatnu dimenziju u definiciji lica. Posebno su popularni u modnoj industriji gdje je potrebno stvoriti iluziju najbližu dizajnerovoj viziji. Sve češće se kontekst highlightera spominje i izvan modne industrije, u svakodnevnom šminkanju i kreiranju vlastite vizije svježeg tena. U tom smislu postoje dileme budući da tržište nudi proizvode za istu namjenu pod različitim imenima.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Highlighting proizvodi dolaze u različitim teksturama, od shimmer pudera i sticka u kremi do tekućeg ili gelastog, od sjajnih  do tekstura bez shimmera. Postoje različita imena za te proizvode, uključujući illuminizer, shimmer, iridescent ili pearl puderi, ali oni su zapravo sve jednom riječju highlighteri i jednaka im je svrha. Illuminizer je odličan kada se pomiješa sa tekućim puderom kako bi se dobio blistav sjaj i ujednačen ton kože. Lagano brončani illuminizer pomiješan sa tekućim puderom daje koži suptilni zdravi sjaj. Shimmer puder ili tekući shimmer smješten iznad jagodičnih kostiju reflektira svjetlo i naglašava ih. Legendarni Yves Saint Laurent Touche Eclat originalno je dizajniran kao non-shimmery illuminizer, no dokazao se i kao korektor za područje oko očiju. Highlight efekt reflektira svjetlo te na taj način osvjetljava tamne kolutove.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Jedan od mnogih primjera kako highlighterom kreiramo iluziju je shimmerom povući ravnu crtu duž korijena i vrha  nosa kako bi ga prividno stanjili i ispravili. Highlighteri se mogu nanijeti na centar usana kako bi se stvorila iluzija punoće . Za pojačani efekt refleksije svjetla na licu može se prvo nanijeti tekući ili shimmer u kremi, a potom shimmer puder. Taj način pogodan je za umjetnu rasvjetu, dakle večernje izlaske ili posebne prilike.

Highlight proizvodi nisu rezervirani samo za lice, oni se također mogu koristiti i na tijelu stvarajući iluziju dužih i vitkih ekstremiteta. Highlighter možemo nanijeti od ključne kosti prema rukama kao i na potkoljenice kreirajući dužinu.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Tipps and tricks :

- iznad 40-te kad je koža lica u tendenciji pada, highlighterom bez shimmera podižemo jagodične kosti i refleksijom svjetla smanjujemo prividno bore.

- unutarnji ugao oka najčešće je tamna zona lica, highlighter osvjetljava to područje i daje dojam svježeg tena

- tanke usnice vizualno možemo povećati ako na rubove nanesemo highlighter

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0