Beauty

Sve o kistovima, spužvicama i četkicama za make up

Naša vizažistica Sanja Agić, otkriva koje kistove morate imati u svom beauty arsenalu i kako ih koristiti

Od toliko kistova, spužvica i ostalih "alata" za nanošenje make up-a, možda vam se i zavrti, a beauty ovisnice sigurno imaju svaki najnoviji model koji se pojavi u dućanima. Ako ste tip cure koja o ovome nema pojma, na dobrom ste mjestu. Ako ste tip cure koja je opsjednuta svim beauty pomagalima i vi ste na dobrom mjestu. Naša vizažistica Sanja Agić za početak otkriva koliko biste kistova uopće trebali imati u neseseru. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Sanja Agić i Vanna

- Da bi se imalo sve potrebno za cijelokupni make up potrebno je osam kistića, koje možda nećemo upotrebljavati svakodnevno, ali kad nam treba malo bolji make up za posebne prilike tada to ne možemo izvesti bez tih kistića. U svakodnevnom make up-u nam je neophodno imati pet, šest kistića: za korektor, za puder u kamenu, za rumenilo, za oči, za blendanje za oči i kistić za obrve - kaže Sanja.

OK, možda zvuči previše... Ali, polako. 

via GIPHY

Svi vi koji ste mislili da jednim kistićem možete zamijeniti sve... Sorry, ne. Sanja odlučno kaže da niti jedan kistić ne može zamijeniti svih osam. No što je s popularnim spužvicama, odnosno beauty blenderom. 

via GIPHY

- Beauty blender spužvica je zanimljiv proizvod, prilično je individualno kome bolje odgovara kist kome spužvica. Velika je razlika u pravim beauty blenderima i njihovim izvedenicama, kao sto je velika razlika i u kistovima rađenim od prirodne dlake i kistovima s umjetnom dlakom. Spužvica nikako nije namjenjena da zamjeni sve kistove, ona se koristi za tekući puder ili još bolje korektor. Nama vizažistima je u prirodi baratati s kistovima, međutim ženama koje nisu bas vješte u tome, moguće da će se lakše snaći sa spužvicom.

 | Autor: arhiva arhiva Beauty blender, net-a-porter.com, 20 eura

- Beauty blender bi trebalo, po mom mišljenju, prati svaki dan odmah nakon korištenja. Postoje posebna sredstva za čišćenje u specijaliziranim trgovinama, najčešće ih se može kupiti tamo gdje se može nabaviti i beauty blender - kaže nam Sanja. 

A sada, kako ih uopće koristiti... 

via GIPHY

- Puder (tekući i u kamenu) najbolje se nanosi s dvoslojnim kistom koji je najčešće bijelo crni. Ima ih manjih dimenzija za preciznije nanošenje na određene dijelove lica kako bi cijelu podlogu brzo nanijeli. 

 | Autor: arhiva arhiva Za rumenilo, hm.com, 8 eura

Ako vas do sada nismo uvjerili da su kistovi najbitniji dio make up-a...

- Ja osobno nisam pobornik da se bilo koji dio make up-a nanosi prstima. Prstima možemo nanijeti kremu ili bazu prije make up-a, ili eventualno utapkati korektor na određena mjesta po potrebi - zaključuje Sanja. 

 | Autor: arhiva arhiva Za tekući puder i korektor, Sisley Paris, net-a-porter.com, 43 eura

 | Autor: arhiva arhiva Za konturiranje ili tekući puder, hm.com, 8 eura

 | Autor: arhiva arhiva Za sjenilo, hm.com, 8 eura

 | Autor: arhiva arhiva Za puder ili korektor, hm.com, 6 eura

 | Autor: arhiva arhiva Za iscrtavanje obrva ili za liniju tuša, Bbrowbar, net-a-porter.com, 18 eura

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0