Beauty
Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice 1/15 Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice

Sve o večernjem makeupu: Nova stilska era za noćne ptice

Vizažistica i stručnjakinja za večernja izdanja, Ena Čavlović savjetuje nam da za početak krenemo sa zlatnom...

Večernji look dobiva neku posebnu energiju s dolaskom proljeća – najednom više izlazimo, noćna je ptica dobila krila, a make-up apsolutno čaroban sjaj. Kao prvo, bronzer se vratio na scenu i daje nam nove mogućnosti kreiranja stila koji imitira onaj neodoljiv, ljetni ten. Ako idete na kvarcanje ili ste se već posunčali, iskoristili prednosti ovih par sunčanih dana kojima smo se počastili prošli tjedan, ten je malo potamnio pa je sada i neki dobar puder na wish-listi.

 | Autor: arhiva arhiva DiorSkin Forever Cushion, 383 kune

Obratite pažnju na formule u cushion varijantama, ovaj je jastučić promijenio beauty scenu. Stvar je u tome što se na jednostavan, ekonomičan način jastučićem nanosi puder na lice, pritom se štedi na „materijalu“ jer teksturu optimalno nanosimo od ruba do ruba. Kad su kozmetički brendovi shvatili kako je jastučić dobra fora, prenijeli su ga u svijet sjajila i rumenila, pa sada koristimo fenomenalne hibride između spomenutih – niz brendova čak ugrađuje mini-jastučiće u pakiranja tekućih ruževa i olovaka. Ovaj je proizvod zahvalan naročito u večernjim stilovima jer ne treba nužno ogledalo, naročito ako smo u nekoj gužvi... Uz taj sistem i formula je više tekuća, što znači hidratantna, neće isušiti usne i dat će im posebnu mekoću.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Sjaj je neodvojiv od noćnih make-up stilova: dok puder mora matirati, bronzer i ostale ljepote tu su da nam priušte dozu glamura. Upravo zato novi puderi uključuju i sisteme za mat lice i do više sati, uz suspenziju pigmenata koje ujedno produljuju ujednačen izgled lica. Večernji je stil masterirala naša vizažistica Ena Čavlović koja ističe kako je lako izabrati, za početak, nijansu zlatne. Sve smo pobjednice s tim efektima na očima, ovaj predivan pigment svima nam pristaje. – Nakon slavne, blistave nijanse koja će vam priuštiti neodoljiv sjaj u očima, idemo dalje u potragu za idealnim pigmentima – objašnjava Ena. - To ovisi o vašem tenu, ako ste toplije puti, predlažem toplije crvenkaste, vruće smeđe, čokoladne i slične tonove, dok blijedim licima bolje pristaju hladni tonovi, na primjer plave, zelene...  

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

No, zelena ima neke fantastične varijante i za brinete, naročito ako oči imaju zelenkasti štih. Predlažem za večernji stil i kontrast s obrvama, dobit ćete onaj wow efekt – precizno kreirajte luk uz pomoć pincete, olovke ili posebnih sjenila i maskare koja ih gelira ili samo češlja. Ovdje možete koristiti i neku staru četkicu od maskare koju ste prije toga dobro oprali i osušili. Tik ispod obrve predivno će boju vaših očiju istaknuti mrvica bisernog sjenila, a možete umjesto toga koristiti i highlighter.

 | Autor: arhiva arhiva Catrice Highlighter, DM, 40 kuna

Kreativnu igru pojačat ćete i bijelom olovkom iznad linije trepavica, plus neka od nijansi zemljanih tonova... Kao totalni hit ove proljetne sezone predlažem zlatni „masni“, gotovo šljokičasti tuš tik povučen uz crni eyeliner. Za podlogu je dovoljno „nude“, gotovo prozirno sjenilo. Uz večernji izlazak crveni ruž i naglašene oči pun su pogodak – izaberite svoju idealnu rumenu nijansu i kreirajte femme fatale look! Ako se želite pozabaviti novim stilovima, tu su ombre usne, inspirirane hit frizurama. Neke su kuće već predstavile idealne proizvode za ovaj look: radi se o dvobojnim ruževima s kojima usne stilizirate u samo jednom potezu. Ili možete tamnijom olovkom obrubiti usne te svjetlijim ružem ispuniti dio prema unutra. No, nije nužno da bude ruž, poslužit će bilo kakvo kremasto sjenilo za oči u nijansi svjetlijoj od olovke. Ponekad ombre efekt usana znam dobiti tako da na sredinu usana lagano kistom nanesem tekući puder, tek toliko da posvijetlim sredinu usana.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Ukoliko već istovremeno naglašavamo oči i usne, važna stvar je da usne budu savršeno uokvirene i definirane, čime ćemo izbjeći neuredan efekt. Danas u drogerijama i parfumerijama postoje razni pigmenti i kremasta sjenila za savršen smokey-eyes. Najbitnija stvar je sve dobro osjenčati, a to ćete najlakše napraviti prstima, laganim pokretima. Nanesite sjenilo na sredinu kapka i lagano “blendajte” prema krajevima. Naglašeni make-up podnosi istaknute oči, uokvirene izuzetno, nesvakidašnje tamnim sjenilima, kao i umjetne trepavice. Maskara ide u dva sloja, a crna olovka i na donji kapak. Predlažem da našminkate prvo oči, a onda krenete s podlogom, jer se inače može puder posuti tamnim česticama sjenila... Ovako će lice biti čisto, a puder će dati vrhunski završetak vašem večernjem stilu.

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0