Beauty

Svaka peta žena želi povratak ove vintage frizure – jesi li i ti među njima?

  • Poznato je da trendovi dolaze i odlaze pa je tako i s frizurama
  • Međutim, mnoge žene trenutačno žele ovu specifičnu vintage frizuru 
  • Glavne predstavnice tzv. feathered haira su Lady Di i Farrah Fawcett

Kao i u svijetu mode i ljepote, postoje trendovi kod frizura koji se redovito vraćaju. Ti trendovi dolaze, odlaze i ponovno slave povratak nakon niza godina. Na primjer, ove godine je popularno retro šišanje valoviti "shag“, ali i takozvana „fudbalerka“. Prema nedavno provedenom američkom istraživanju, u kojem je bilo više od 650 sudionika, otkriveno je da svaka peta žena žudi za još jednom prelijepom vintage frizurom. Ta frizura bila je popularna 1970-ih: „feathered hair“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol)

Valoviti shag nova je trendovska frizura koja će se nositi ove godine

Naravno da naziv ne možemo doslovno prevesti kao "pernata kosa" ali znat ćeš o čemu je riječ. Tu trendi frizuru nosile su mnoge žene u 70-ima i 80-ima. Prva asocijacija su Farrah Fawcett, ali i princeza Diana. Posebnost ove frizure je nježan, fin i istovremeno voluminozan izgled. Frizura je dizajnirana za ravnu kosu koja je slojevita, srezličitim izgledom središnjeg i bočnih dijelova. Pramenovi sa strane lica bi se četkom uvijali prema natrag što je podsjećalo na perje ptice te je tako frizura dobila ime.  

Možda vas zanima Zavjesa šiške - da ili ne? Inspirirat će te ove žene čijih se sjajnih transformacija ne možemo nagledati Rubrika Beauty Beauty

Tko može nositi feathered hair?

Budući da je ovo nježna frizura koja daje volumen, jako dobro izgleda na ženama s finom, tankom kosom. Ali, žene s debljom kosom mogu također dobro nositi ovu frizuru. Zbog stepenastog reza dolazi do optičkog smanjenja volumena i težine kose. Inače, duljina kose ne igra ulogu kod ove vintage frizure. Može se nositi i na kratkoj, ležernoj kosi i na lijepoj dugoj kosi.

 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

 

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Instagram@vishnusaloon

Komentari 0