Beauty

Svaka kosa ima svoj šampon i regenerator: Kako odabrati pravi?

Sigurno vam je poznat onaj osjećaj kada u drogeriji gledate u police prepune šampona i regeneratora, a ne znate koji odabrati

Kako biste održali vitalnost i i zdravlje vašeg vlasišta, važno je da koristite šampone sa karakteristikama koji odgovaraju vašem stanju vlasišta. Najlakši način odabira pravog šampona je potražiti riječi na deklaraciji koje odgovaraju vašem tipu vlasišta, poput: "suho," "masno,"…

Suho vlasište: 

Potražite šampone sa intenzivnom hidratacijom koja u sebi sadrže sastojake na bazi prirodnih ulja, koja vlasište upija. Maslinovo ulje, shea maslac, ulje kokosa, Ylang Ylang. Ostala bitna ulja su ulje avokada, ulje sjemenki grožđa i luksuzno arganovo ulje.

Masno vlasište:

Masna kosa nastaje kao rezultat neuravnotežene funkcije vlasišta. Tu treba obratiti pozornost na kupovinu šampona specijalno formuliranih za masno vlasište. Ne kupujte šampone na kojima piše hidratantan, regenerirajući. Ne želite dodati još više vlažnosti masnoj kosi. Ukoliko je i perut problem – što je čest slučaj s masnim vlasištem/kosom- tretirajte je šamponom protiv peruti koji sadrži sastojke poput, zinc pyrithione. Uvriježeno je mišljenje da je perut povezana sa suhim vlasištem ali zapravo vaše vlasište proizvodi masnoću. Gljivice koje se nalaze u vlasištu hrane se tom masnoćom i proizvode iritantne nuspojave koje stvaraju perut.

Koji je vaš tip kose? Je li tekstura vaše kose kovrčava ili ravna? Je li frizzy ili ima ravan pad? Bojate li je? Postoji šampon za svaki tip kose.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Ispadanje kose:

Kosa sklona ispadanju, peruti i beživotna kosa povezane se s lošom finkcijom vlasišta. U mnogim slučajevima gubitak kose može se usporiti ili spriječiti stimulacijom metabolizma vlasišta. Pomoću posebno stimilurajućih tehnologija u koje su uključeni esencijalni minerali ( zink, željezo, bakar, magnezij, silicij )koji se prenose direktno u stanice vlasišta.

Kovrčava kosa:

Kako biste spriječili statički elektricitet tj. Frizzy efekt kovrčave kose te izgled oštećenih vlasi, šamponi za kovrčavu kosu bi trebali sadržavati proteine Keratina kao i ulje sjemenki maline koje je bogato Vitaminom E i omega masnim kiselinama. Oni obnavljaju unutrašnjost vlasi, dajući kovrčama čvrstoću. Štite i njeguju strukturu kose obnavljajući i hidratizirajući kovrče te pojačavajući njihovu podatnost.

Suha kosa: 

Suha, porozna i oštećena kosa može biti poboljšana dodavanjem minerala i prirodnih eteričnih ulja u kosu. Potražite šampone sa intenzivnom hidratacijom. Preporučamo pregled liste sastojaka na bazi prirodnih ulja, koja kosa upija. Ulje kokosa i Ylang Ylang jedno su od "najboljih omekšivača“ u njezi kose. Ostala ulja su ulje avokada, ulje sjemenki grožđa i arganovo ulje. Obanvljaju kosu i te stvaraju zaštitni omotač oko oštečenih dijelova vlasi.

Masna kosa: 

Masna kosa nastaje kao rezultat neuravnotežene funkcije vlasišta. Predlažemo kupovinu šampona specijalno formuliranih za masnu kosu i vlasište. Tu zapravo treba obratiti pozornost kao i kod gore navedenog problema s masnim vlasištem, jer masna kosa je zapravo produkt masnog vlasišta. Ne kupujte šampone na kojima piše hidratantan, regenerirajući. Ne želite dodati još više vlažnosti masnoj kosi. Esencijalni minerali i Bio Sumpor umiruju vlasište te smanjuju proizvodnju sebuma. 

Obojana kosa:

Kako bi vaša boja bila postojana odaberite šampon za očuvanje koji neće skinuti boju na koje ste u salonu potrošili malo bogatstvo. Obojena kosa treba dodatnu zaštitu i njegu. Ekstrak sjemenki suncokreta, Solamer i LP 300 stabilizator boje pojačavaju efekt te smanjuju izbljeđivanje boje.

Kako izabrati između toliko proizvoda? Keune olakšava izbor! Saznajte više.

Saznajte više trikova i savjeta o kosi unutar specijala Lijepa kosa
Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0