Beauty

Suha koža kao opravdanje za puuuno čokolade

Nakon što je godinama lažno optuživana da uzrokuje akne, čokolada se dokazala kao spas za kožu

Poznati proizvođači čokolade prepoznali su njezine blagodati i nude razne tretmane svojim proizvodima poput krema za masažu na bazi kakaa.

Card

Čokoladni spa tretmani uključuju osnovne masaže kremama ili uljima na bazi kakaa, pilinge vrućim uljima i depilaciju i tretmane lica čokoladom. Kakao se tako može naći i u brojnim proizvodima za njegu lica i tijela, od krema za ruke do balzama za usne. Iako su nam neke vrline čokolade dobro poznate, poput one da nas čini sretnijima jer se njezinom konzumacijom luči hormon sreće endorfin, njezina ljekovita svojstva za naše tijelo još uvijek se otkrivaju.

 | Autor: Anastazija Makjanić Anastazija Makjanić

Čokolada učvršćuje kožu

Visok udio kofeina u čokoladi stimulira našu cirkulaciju i tako krv prirodno pomlađuje našu kožu. Antioksidansi u njoj također daju našoj koži sjaj, čvrstoću i pomažu punjenje naših stanica kolagenom i elastinom. Stručnjaci s američkog Sveučilišta Vanderbilt tvrde da antioksidansi djeluju kroz kožu i sprječavaju njezino oštećenje slobodnim radikalima koji su glavni krivci za starenje i smanjenje elastičnosti kože.

Čokolada hidratizira kožu

Prirodno ulje koje se nalazi u kakaovom maslacu obično se kombinira s ostalim tradicionalnim uljima za masažu, te vašu kožu dubinski hidratizira. Čokoladna masaža preporučuje se onima s ekstremno suhom kožom, jer puno više hrani kožu od običnih losiona ili ulja za masažu. Ulje ili kakaov maslac posebno uspješno omekšava ekstremno suha područja poput laktova, koljena ili stopala. Antioksidansi pronađeni u čokoladnim kremama također pomažu koži da zadrži vlažnost i mekoću još dugo nakon masaže.

Čokolada poboljšava naše zdravlje

Čokolada može pomoći u različitim aspektima našeg zdravlja. Tamna čokolada posebno je bogata antioksidansima, što potiče naš srčanožilni sustav. Ona pozitivno utječe na naš mozak stvarajući osjećaj euforije. Čak samo mirisanje čokolade nekome može psihički i fizički pomoći kao da ju je konzumirao.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0