Beauty

Stvari koje žene rade u ime ljepote, a o njima baš i ne pričaju

Iako je bolje neke tajne ostaviti za sebe, važno je i znati opasnosti koje sa sobom donosi nemarno korištenje kozmetike

Naravno da postoje određene stvari koje žene rade u ime ljepote i o njima ne žele razgovarati ni s kim, pa čak ni s drugim ženama, iako su i same svjesne da većina žena radi apsolutno iste stvari. Šutnja više nije zlato i vrijeme je da stvari izađu na vidjelo. Ustanite i budite ponosne, ili se barem suočite s činjenicom da niste jedine koje rade ove stvari.

1. Brijanje na ostalim mjestima

Ovo je tek jedna od stvari koje žene rade u ime ljepote, ali o njima jednostavno ne žele razgovarati. Naravno da brijete noge, pazuhe i ostala strateški važna mjesta, ali koja će od vas priznati da s vremena na vrijeme obrije i one male dlačice na palcu te na površini stopala? Neke žene briju i ruke, neke briju obrve, dok one 'kritične' pribjegavaju vosku i kremama za uklanjanje dlačica kako bi se efektivno riješile suvišnih dlačica na licu.

2. Korištenje vazelina za apsolutno sve

Možda ne, a možda baš vi spadate u skupinu onih žena koje koriste vazelin za više 'operacija' nego što su to spremne priznati. Vazelin može postići sjaj na vašim usnama i kapcima, uspješno liječi blijeda koljena i gruba stopala, vašoj kosi može podariti hidrataciju i sjaj ako je to potrebno, a može se koristiti i kao 'pomagalo' za brijanje delikatnih područja.

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Krema za hemeroide za podočnjake i vrećice ispod očiju

Ovo je jedna od najraširenijih stvari koje žene rade za ljepotu, ali tko bi to zaista želio priznati? Može vam biti neugodno kada kupujete kremu za hemeroide jer cijelo vrijeme pokušavate doznate gledaju li vas žene u trgovini čudno jer se pitaju hoćete li tu kremu koristiti za vrećice pod očima ili jednostavno imate problem s hemeroidima.

4. Čuvanje nevjerojatno starog pribora za šminkanje

Ovo ne samo da je nezdravo, već je vjerojatno u katastrofalnom stanju i prepuno bakterija, ai može vas 'obliti' osjećaj srama kada netko vidi vaš prastare sjenila za oči. Kada ste posljednji put očistili i oprali svoj pribor za šminkanje? Možda ste jedna od onih djevojaka koje koriste jedan proizvod sve dok on ne postane apsolutno neuporabljiva. Osim maskare. Nikada nemojte čuvati, a kamoli koristiti staru maskaru!

5. Šminkaje testerima

Dobili ste probni uzorak parfema, ruža, korektora, pudera ili bilo čega sličnog i nikako ne želite odreći toga svega, već ih stavite u kozmetičku torbicu odakle ih možete 'izvući' svaki put kad poželite našminkati njima. Iako pršte pohvale na vaš izgled, kome ćete zapravo priznati da su vam u šminkanju 'pomogli' probni uzorci?

 | Autor: Getty Images Getty Images

6. Posuđivanje odjeće od dečka

Ovo je samo još jedna od mnogih stvari koje žene rade u ime ljepote, ili u krajnju ruku zbog osjećaja ugode. Muška je odjeća ženama nevjerojatno privlačna samo zato što je udobna.

7. Rok trajanja - što je to?

Žene imaju tendenciju da potpuno ignoriraju datum roka trajanja koji je jasno istaknut na ambalaži pilinga za lice, maske za lice, šampona ili bilo kojeg drugog proizvoda za uređivanje. Tko se uopće sjeti obratiti pozornost na take stvari? Ipak, ove bi ste stvari trebali imati na umu i dotrajale proizvode zamijeniti novima.

8. Grickanje noktiju

Mnoge žene unatoč svim upozorenjima i dalje koriste svoje zube kao oruđe za manikuru. Da, znamo, ponekad je puknuta zanoktica tako iritantna, i jednostavno nemate vremena da tražite grickalicu ili škarice pa je jednostavno pregrizete zubima. Međutim, znate li što se dogodi kada previše zagrizete?

9. Skrivanje masne kose

Svaka žena tu i tamo proživi neki dan kada jednostavno nema volju da pere kosu, a tu 'tragediju' pokušaju skriju šeširom, kapom, šalom, pletenicom, punđom ili visokim repom, a sve kako bi ostavile dojam da su provele sate pred ogledalom u nastojanju da budu glamurozne, iako je to glavni razlog zašto su uopće odustale od ideje pranja kose.

Photo: Getty Images

Komentari 0