Beauty

Pitoni, puževi i pijavice u službi ljepote

Nije tajna da su žene spremne napraviti sve da pomlade svoju kožu i očuvaju vječnu mladost. Jedan od takvih tretmana je zasigurno, uštrcavanje vlastite krvi u lice, a zove se „Vampirski tretman“. Tretman počinje vađenjem krvi iz koje se zatim posebnim procesom odvaja plazma od krvnih stanica, a zatim se tankom iglom uštrcava u lice. Ovim tretmanom se poboljšava tekstura i kvaliteta kože, koža postaje blistavija, smanjuju se bore ili potpuno nestaju, a tamni kolutovi oko očiju postaju manje vidljivi.

Masaža pitonima koju opisuju kao „jedinstvenu senzaciju koja donosi adrenalinsku groznicu“, je vrsta masaže u kojoj su prisutna dva masera koja kontroliraju zmije i dva pitona koja imaju učvršćena usta. Pitoni 90-ak minuta puze po tijelu i na taj način masiraju klijenta. Masaža se koristi i kao uklanjanje straha od zmija.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Imamo i jednu metodu koja je već duže prisutna u svijetu pedikure, a to je „pedikura ribicama Garra Rufa“. Ribice dođu i grickaju stanice mrtve kože. Kada one to rade ne boli niti malo, štoviše vrlo je ugodno jer ribice nemaju zube. Osim u estetske svrhe, ove ribice koriste se i u medicinske svrhe, posebno kod osoba koje imaju problema sa psorijazom. Naime, prilikom hranjenja one ispuštaju enzime koji ublažavaju tegobe kožnih bolesnika.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Tretman koji dolazi iz Japana, po meni je jedan od najbizarnijih, a ovisnici o tretmanima ljepote, navodno, stoje u redovima kako bi dobili svoju dozu „tekuće ljepote“, koja je poput menstrualne krvi, puna vitamina, nutrijenata i minerala. Riječ je o sluzavoj posteljici svinje, prepunoj krvi, koju pasiraju, a mora se popiti ako želite imati savršenu kožu bez akni i bora. Izmet ptica bogat je enzimima koji odlično čiste kožu i čine je svjetlijom. Gejše su umjesto pudera za lice koristile slavujev izmet, a danas se takav kozmetički tretman koristi za eksfolijaciju odumrlih stanica kože, te kožu ujedno izbjeljuje i ujednačava ten.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Tretman lica puževima izvodi se tako, da Vam lice prekriju puževima i puste ih da slobodno gmižu, a sve to u cilju ljepote. Sluz puža je prepuna antioksidanta i sastojaka koji su odlični za vašu kožu.Tko voli, nek izvoli.

Tretman sa sijenom i alpskim cvijećem je bogat flavonoidima, saponinom i azulenom. Pruža izvrsnu drenažu, hidrataciju  i stimulativno djelovanje. Klijent se omota u sijeno koje se prije močilo u temperaturi do 40 stupnjeva.Prostoriju ispunjava svjež i opuštajući miris sijena. Idealan tretman kao pomoć za cirkulaciju, ima nevjerojatan učinak drenaže.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Pivo, koje svojim prirodnim i hranjivim sastavom već tisućljećima djeluje ne samo kao idealno osvježenje nego i kao kozmetički preparat koji se koristi za jačanje noktiju i kose, te ima antibakterijsko svojstvo. Istraživanjima su potvrdili da je pivska pjena prava zamjena za sapun, te da pivo zbog antioksidansa ima učinak sprečavanja prijevremenog starenja. Uz to, potvrđeno je da je pivo učinkovit preparat za njegu svih tipova kože lica i tijela te je često nezaobilazna sirovina u kozmetičkoj industriji. Danas u svijetu postoje lječilišta i terme u kojima je „pivska terapija“ izvana vrlo tražena.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Tretman pijavicama definitivno nije za gadljive. Uključuje brijanje tijela i boravak u kadi punoj pijavica, a sve u ime omiljene zabave poznatih - detoksikacije. Njihova slina sadrži snažan antibiotik i anestetik  koji se pokazao vrlo korisnim u liječenju. Terapija pijavicama koristi se još i kod proširenih vena, bolesti vena, artroze ili tinitusa. Koristi se i u modernoj rekonstruktivnoj i plastičnoj kirurgiji, za poboljšanje cirkulacije na području tijela gdje je obavljena operacija. U 2. st. pr. n. e. pijavice su se koristile kao terapija nakon zmijskog ugriza. Danas se pijavice sve više koriste u liječenju i u istraživanjima, s ciljem primjene sastojaka koje ispuštaju pijavice u liječenju drugih bolesti.

Luksuzni wellness i spa saloni sve su bogatiji bizarnim kozmetičkim tretmanima koji nude ''vječnu mladost'', zato nas ni u budućnosti ne očekuje ništa manje ludih tretmana za one najhrabrije.

U gakeriji detaljnije pogledaj fotografije...

Photo: Gulliver Image/Getty Images

Komentari 0