Beauty

Što se dogodi kad kosu pereš obrnutim redoslijedom?

Pranje kose počinje regeneratorom, a završava šamponom? Ne brini, nećeš ništa loše s tim napraviti. Ovo je novi trend u njezi kose - koristan pogotovo za tanke vlasi

Regenerator kosu njeguje i štiti je i olakša raščešljavanje, dok je šampon samo čisti, a naviknuli smo cijeli život prvo šamponirati kosu pa zatim nanositi regenerator. No, često se događa, pogotovo kod žena s tankom kosom, da nakon korištenja regeneratora kosa izgubi volumen i ostane nekako spljoštena. 

Kod takozvane tehnike "obrnutog pranja" prvo nanosiš regenerator, ostaviš da djeluje nekoliko minuta te ga zatim ispereš šamponom. Na taj način kosa ti neće izgubiti volumen i djelovat će zdravije i lakše, pogotovo ako je riječ o tankoj i masnijoj kosi. Zašto to tako djeluje? Većina regeneratora ima teksturu koja se zadržava na vlasi i nakon ispiranja, pa je otežava, a često i masti. Zato ako regenerator naneseš prije, njegovi ostaci će biti uklonjeni kroz daljnji proces pranja, ali će efekti ostati: praznine u kutikuli bit će popunjene, a kosa mekša, sjajnija i bujnija. Isplati se probati, zar ne?! Ne košta ništa..

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0