Beauty

Što odabrati: Regenerator, masku ili ulje za kosu?

Milite da regenerator i maska imaju isti učinak te da su ulja namjenjena samo osobama sa suhom kosom? Pročitajte naše savjete

Zbog velike i raznolike ponude proizvoda za kosu sigurno ste se često zapitali što odabrati za najbolji učinak. Ljude posebno zbunjuju regeratori i maske, koji se jednako nanose i gotovo da imaju isti efekt - poslije svakog proizvoda kosa je mekša i lakše se raščešljava. No razlika ipak postoji.

Regenerator se koristi pri svakom pranju, jer je blag i ne sadrži "teške" sastojke, a kosu čini sjajnom i zagleđenom, bez dosadnih dlaka koje strše. Nježan je i ne zadržava se dugo na vlasima i slobodno ga možete koristiti čak i svaki dan, ako toliko često perete kosu. Sam regenerator vam neće puno koristiti ukoliko je vaša kosa jako oštećena bojenjem, peglanjem, feniranjem itd. Tada je potebno nešto jače, a tu na scenu stupaju maske.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Maske su puno koncentriranije od regeneratora za kosu i nisu predviđene za svakodnevno korištenje, već svako treće ili četvrto pranje. U prosjeku se na kosi drže oko 3 minute te su dosta gušće i bogatije teksture. Baš kao i regenerator, maska omekšava kosu, ali se na vlasima zadržava dulje i stvara zaštitni sloj, a određeni hranjivi sastojci prodiru unutar dlake i pružaju maksimalnu njegu. Samim tim, djelovanje maski je puno dugotrajnije od djelovanje regeneratora.

A za najbolji oporavak oštećenih vlasi i zaštitu od vanjskih utjecaja najbolje je u svakodnevnu beauty rutinu uključiti njegujuća ulja koja hidratiziraju, obnavljaju i jačaju folikule kose. Najčešće se nanose nakon pranja, kada je kosa potpuno suha, a počnete li ih koristiti odmah nakon šišanja, vaši vrhovi će dulje ostati zdravi. Često se smatra kako su ulja dobra samo za suhu i ispucalu kosu, no njegujući efekt ovih proizvoda pogoduje svim tipovima kose.

Bilo da je u pitanju maska, ulje ili regenerator, sve što vam treba pronaći ćete u novoj Keune So Pure liniji.  

Saznajte više trikova i savjeta o kosi unutar specijala Lijepa kosa
Photo: Getty Images

Komentari 0