Beauty

Što napraviti ako ti stalno pucaju vrhovi kose? Isprobaj ovih 5 savjeta stručnjaka

Kosa je na vrhovima često suha pa puca. Uzrok tome su i frizure koje štete kosi te koje – bez da smo toga svjesne – mogu trajno uništiti kosu

Sprječavanje nastanka ispucanih vrhova preduvjet je za sjajnu i zdravu kosu. Najčešće do 'cvjetanja' dolazi kod duge kose. Stručnjaci savjetuju što učiniti kako bismo učinkovito spriječile ispucane vrhove. 

1. SAVJET 

Nemoj snažno trljati mokru kosu ručnikom jer je tako možeš oštetiti. Voda se oprezno treba istisnuti od korijena prema vrhovima. 

 

@patrickta files 🌞👁🌙 @brycescarlett @mimicuttrell 💛

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

2. SAVJET

'Hladno' feniranje: neka se kosa češće suši na zraku. Ako je feniranje neophodno, onda to učini s maksimalno malo snage i topline – osobito po vrhovima kose. Stručnjaci savjetuju da toplina fena ne bude veća od temperature tijela. 

3. SAVJET

Nježno češljanje: stručnjaci savjetuju da ne koristiš 'oštar alat' – poput žičanih četki ili češljeva od umjetnih materijala. Najbolji su češljevi od prirodnih materijala (npr. drva) s finom završnom obradom. 

4. SAVJET

Redovito šišanje: za zdravu dugačku kosu potrebno je dosta vremena. Ne mora se jednostavno pustiti da raste, nego je treba i redovito kratiti. Pošto kosa raste 0,5 do 1,5 cm u prosjeku mjesečno, svakih šest do osam tjedana trebalo bi je skratiti za 0,25 do 0,5 cm. Nije bitna količina odrezane kose, nego kontinuitet šišanja, kažu stručnjaci. 

5. SAVJET

Njega: dugačka kosa treba njegu kako se vrhovi ne bi posušili. Stručnjaci preporučuju svakodnevno korištenje spreja za vlažnost kose, ali i šampon za dugačku kosu te fluid za vrhove kose bez silikona. 

Photo: miss

Komentari 0