Beauty
1/7

Što muškarci biraju: kratku ili dugu kosu?

Duga kosa kod muškaraca često se povezuje s umjetničkim tipovima, dok se kratke frizure povezuju s ozbiljnošću i svojevrsnom zrelošću. Naravno, stereotipe ćemo ostaviti iza sebe i frizure prilagoditi svom obliku lica, kvaliteti kose, ali i stilu kojeg općenito nosimo. Koje su prednosti kratke, a koje duge kose te koje preparate koristiti saznali smo od Aline Radušin, PR djelatnice Schwarzkopf Professionala.

 | Autor:

''Duga frizura je zanimljiva, promjenjiva te svakom looku daje buntovničku, rokersku ili pak boemsku notu. Duga kosa obično, osim po konturama lica, pristaje i muškarcima koji imaju kvalitetnu i gušću kosu. Samim time takvu kosu je lakše oblikovati i njegovati, ali i izgleda zdravije i urednije'', započinje Alina.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Nastavlja kako je kratka kosa jednostavnija za održavanje, traži puno manje pažnje i vremena a može izgledati jednako zanimljivo. Sve ovisi o stilu frizure i naginjete li više klasičnim ili modernijim varijantama. Kratka kosa je ipak bila popularnija u protekloj godini, no to nije ona kratka kosa na kakvu smo navikli. Trendovi 2013. nametnuli su brojne promjene, a stvara se i slika muškarca koji je ambiciozan, užurban ali i samosvjestan. To je muškarac koji vodi računa o svom stilu, prati trendove, ali u svemu ipak zadržava svoju osobnost.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Pravi primjer trenda je kratka frizura s razdjeljkom na stranu, apsolutni hit među slavnima. Ta frizura ima mnogo lica, od zalizane i elegantne retro kakvu nose David Beckham, Jon Hamm, Leonardo DiCaprio ili George Clooney pa do moderne, buntovničke ili ležernije varijante kakvu nosi Justin Timberlake, Ed Westwick, Alex Turner ili Ryan Gosling. Osim ovih varijanti očit je i povratak valovite kose, odnosno kosa je blago zalizana prema natrag i uvinuta ili blago pada, ali nije u potpunosti ravna. Takva frizura nije komplicirana i lagana je za izvesti.

 | Autor:

''Vrlo je jednostavno postići takav look, u rukama samo trebate imati dobar proizvod. 3DMen proizvodi iz Schwarzkopf Professionala dizajnirani su 100 % za muškarce, mirisom, performansama i učinkom. Linija ima proizvode za njegu koji jačaju korijen, stimuliraju vlasište i daju punoću kosi uz pomoć odabranih sastojaka: Pantenol – osigurava vlažnost kosi, Taurin – jača vlasište kose, Karnitin– stimulira i aktivira korijen kose'', pojašnjava Alina.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Muškarci koji su proteklu godinu proveli s dugom kosom najčešće su je nosili raspuštenu ili pak zavezanu u ležeran rep kakav je bio pravi hit 80-ih godina prošlog stoljeća. Iako takva frizura nudi veće mogućnosti kombiniranja, muškarci su ipak vjerni jednostavnim rješenjima. Tako glumci Josh Hartnett i Jared Leto svoju kosu raspuštaju, ali Jared je otišao ipak korak dalje i svoju kosu pobojao u vrlo popularnom ombre stilu. Glumac Russell Brand svoju kovrčavu dugu kosu odlično usklađuje uz svoj rokerski stil koji već godinama njeguje.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

''Za dugu kosu predlažem 3DMen Texturising Cream koja je suha, nemasna kremasta pasta koja može biti odlična i za tanje tipove kose, pomaže definirati razne oblike, naglasiti i istaknuti pojedine pramenove. Ona je pogodna za razbarušen i ležeran look. Ako se želite poigrati s kosom, predlažem Molding Wax, krem vosak koji omogućava maksimalno stiliziranje s oblicima koji prkose gravitaciji. Uz njega možete zaista sve, od razbarušenog izgleda punog volumena, do buntovne frizure koja podsjeća na kokoticu i sve do poslovnog uglađenog looka'', predlaže Alina.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Bez obzira pratite li trendove ili ne, jedino čega se uvijek trebate pridržavati je da kosa prati oblik vašeg lica te da birate frizure koje kvaliteta vaše kose i vlasišta može podnijeti. Kratka kosa može djelovati jednako otkačeno kao što i duga kosa može izgledati vrlo elegantno, sve ovisi o vama samima.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0