Beauty
1/14

Što je važno za zdravlje kože?

Koža je najveći tjelesni organ, a glavna joj je funkcija zaštititi tijelo od oštećenja. Kako pravilno njegovati i štititi kožu bila je glavna tema predstavljanja kozmetičkog brenda Sanex u kojem su sudjelovale dr. med. spec. dermatovenerolog Klaudija Šebetić, pjevačica Lana Jurčević, Iris Androšević Pinjuh i Mario Valentić.

Svjetski napredak u istraživanju kože proširio je znanja o koristima i važnosti higijene kože. To je omogućilo Sanexu da ponudi formule koje podržavaju prirodni zaštitni sloj kože i štite ga. Koža je prirodni zaštitni omotač koji nas štiti od štetnih vanjskih utjecaja, infekcija i oštećenja pa je doktorica Klaudija Šebetić istaknula važnost odabira kvalitetnih proizvoda za tuširanje kao i dezodoransa.

 | Autor:

"Postoji uvriježeno mišljenje kako je tuširanje zdravo, jer održava našu higijenu, pruža nam osjećaj svježine i čini kožu čistom. Ljudi su skloni misliti ako se češće tuširaju, kako će biti zdraviji i čišći. No, to je zabluda jer prečesto tuširanje, uz korištenje neadekvatnih proizvoda za tuširanje, može negativno utjecati na kožu. Zato je važno koristiti gel za tuširanje koji štiti i vlaži kožu te održava njezin prirodni pH. Znojenje je sasvim prirodna pojava, zahvaljujući kojoj se koža „hladi“ pa čak i kada biramo dezodorans, trebamo misliti na zdravlje kože. To znači da dezodorans mora podržavati prirodni zaštitni sloj kože, čuvati prirodnu bakterijsku floru i održavati pH ravnotežu", istaknula je.

 | Autor:

Na predstavljanju Sanex proizvoda predstavljen je gel za tuširanje Sanex Dermo Protector koji sadrži jedinstvenu kombinaciju sastojaka za zaštitu kože pod nazivom DermoActive 3 Complex. Upravo zahvaljujući spomenutoj formuli, Sanex Dermo Protector štiti kožu, dubinski je vlaži te održava njenu prirodnu pH vrijednost.

 | Autor:

Također, predstavljen je Sanexov asortiman antiperspiranata koji ne sadrže parabene i alkohol, dermatološki su ispitani i nude cjelodnevnu zaštitu istodobno štiteći kožu. Oni uključuju tehnologiju BioResponse, koja je visoko učinkovita protiv neugodnih mirisa i vlage, a čuva prirodnu pH vrijednost i bakterijsku ravnotežu kože.

Sanex gelovi za tuširanje i dezodoransi mogu se pronaći u svim maloprodajnim trgovinama  po preporučenim maloprodajnim cijenama od 18,90 kn za gelove i od 22,90 kn za dezodoranse.

Photo: None

Komentari 0