Beauty

Spas u zadnji čas: 5 ekspresnih beauty trikova

Otkrijte kako osušiti lak za nokte u par minuta, te kako ukloniti tragove od kreme za samotamnjenje

Prije smo već pisali o SOS beauty savjetima. No, složit ćete se da takvih savjeta nikada nije dosta, te smo pronašli još pet “brzih savjeta” koji će vam sigurno biti od koristi, ali će vam i uštedjeti vrijeme.

Sušenje laka za nokte
Kako bi se lak što brže osušio, ruke umočite u hladnu vodu – stavite i nekoliko kockica leda. Izdržite tri minute, a potom lak osušite hladnim zrakom iz sušila.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Otečeno lice
Pakiranje smrznutog povrća umotajte u ručnik i držite na licu oko 10 minuta. Pakiranje će se prilagoditi obliku vašeg lica, pa je zbog toga idealna obloga.

Perut
Da biste se oslobodili peruti, pomiješajte 40 ml jabukovog octa i 400 ml vode. Nakon pranja, kosu isperite pripremljenom otopinom i odmah ćete vidjeti rezultate.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Iritacija kože nakon depilacije
Iritirana područja namažite tankim slojem hidrokortizonske kreme. Važno je i da depilaciju izbjegavate nekoliko dana prije i nakon menstruacije, jer je koža tada najosjetljivija.

Tragovi od kreme za samotamnjenje
Limunska kiselina je poznata kao prirodni izbjeljivač, zato natopite blazinicu sokom od limuna i prijeđite preko neujednačenih dijelova. Mrlje od kreme možete ukloniti i pilingom. Koristite šećer ili sodu bikarbonu, kojom ćete nježno izmasirati problematična područja.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0