Beauty

SOS iz nesesera: Mali trikovi velikih majstora

U svakoj kozmetičkoj torbici trebalo bi se skrivati nekoliko čarobnih predmeta koji će riješiti sve beauty probleme...

Koliko god bile spretne u nanošenju makeupa, sitne (povremene) pogreške dopuštene su svakoj ženi. Naravno, ako odaberete tri nijanse pretaman puder nema vam pomoći. Ipak, pojedine stvari moraju pronaći svoje mjesto u svakoj kozmetičkoj torbici.

Ako vodite borbu bez kraja s tamnim podočnjacima kojima ne pronalazite uzrok, posegnite za korektorom s visokim stupnjem prekrivanja.

Upravo područje oko očiju često je glavni krivac za umoran izgled s kojim se susreću brojne dame. Umjesto da potrčite u kuhinju tražeći BIO krastave koje ćete izrezati na tanke kriške, staviti ih na kapke i tako meditirati bar sat vremena, potražite davno zaboravljeni uvijač za trepavice. Nakon što uvijete trepavice i stavite maskaru, nikome neće biti ni na kraj pameti da ste možda umorni. Trik je u tome da ćete ovim jednostavnim potezom istaknuti oči i one će izgledati blistavije.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Jedna ste od onih "sretnica" koje se bore s masnom kožom lica? Važno je naglasiti da će vam biti dovoljno samo večernje čišćenje lica i korištenje odgovarajuće hidratantne kreme. Ipak, za trenutke kad vam je potrebna SOS pomoć posegnite za običnim blazinicima te lagano tapkajući lice uklonite višak masnoće.

Još jedan od čestih beauty problema su i ispucale usne koje ne može sakriti ni najbolji (ni najskuplji) ruž za usne. Osim redovitog blagog pilinga usana, bilo bi dobro da se u vašoj kozmetičkoj torbici nađe i mala posudica s medom. Da, da. Dobro ste pročitali. Prije spavanja usne premažite tankim slojem meda i suzdržite se od oblizivanja!

Photo: Getty Images

Komentari 0