Beauty

Šokirat ćete se: Koliko tijekom života potrošite na make up?

Kako vam zvuči stan vašem vlasništvu? Upravo on može biti vaš ako se ovog trenutka odreknete šminkanja...

Ako čitate ovaj tekst znači da i vaše srce zakuca jednako brzo kao i naše svaki put kada ugledate novu paletu sjenila za oči. Ili ruž u nijansi koju još uvijek nemate u svojoj kolekciji. Ili pak maskaru koja obećaje da ćete napokon imati trepavice kojima ćete moći napraviti propuh u sobi svaki put kad trepnete. Dobro, ili samo policu s kozmetikom u obližnjoj drogeriji.

Ne morate se sramiti, gotovo svaka žena gaji neraskidivu ljubav prema make up proizvodima. Čak i one koje su udane i tvrde kako svoje muževe vole najviše na svijetu. Ne vjerujte im jer bi ih samo jedno fantastično sjajilo za usne moglo natjerati da se predomisle.

No, svim ovim ženama zajednička je jedna stvar - njihove kozmetičke torbice (i police, ladice i sve ostalo) su pune do vrha, ali one nastavljaju nezaustavljivo kupovati nove proizvode koji im baš sad trebaju. Ako ste se prepoznali u bilo kojoj od prethodnih rečenica, vrijeme je da se zapitate koliko novaca tijekom života uložite u preparate za uljepšavanje.

via GIPHY

Nedavno istraživanje koje je proveo Superdrug pokazalo je kako prosječna žena godišnje na šminku potroši 332,06 eura (oko 2500 kn). Ne zvuči tako strašno? Pričekajte da saznate koliko to iznosi na kraju života.

Dakle, ako žena kupuje make up od svog 18. rođendana (iako većina počne i puno ranije) pa sve do otprilike 82 i pol godine, doći ćete do impresivnih 21.451,03 eura (oko 160.900 kn)!

Naravno, ako se volite počastiti sa nekim od skupljih, renomiranih brendova možete odmah zaboraviti na ovu računici i početi tražiti zgodan stančić jer je iznos koji trošite na šminku vjerojatno podjednak njegovoj vrijednosti...

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0