Beauty

Slavne Hrvatice otkrile su nam svoje beauty trikove

Kokosovo ulje je beauty proizvod broj jedan među domaćim ljepoticama, ali imaju one i još neke trikove

Svi mi imamo neke beauty trikove na koje smo često i iznimno ponosni, pogotovo ako ih otkrijemo sami. Bilo da se radi o jednostavnoj ideji upotrebe ruža umjesto rumenila ili o nećemo što nam je otkrila baka, ako funkcioniraju, držimo ih se cijeli život, a često ih i skrivamo od ostalih. Ti trikovi ponekad su upravo i ono čemu dugujemo blistav ten ili sjajnu kosu, a ponekad ih volimo samo zato što nam štede vrijeme, novac... A ako vam je ikada prošlo kroz glavu kako biste ih se vjerojatno odrekli kada bi vam na raspolaganju bile stručne ruke i čitava paleta proizvoda za njegu, vjerujte nam, to nije istina. Čak i poznate glumice, pjevačice, voditeljice i druge slavne dame čijoj se ljepoti svakodnevno divimo, posežu za nekonvencionalnim "beauty proizvodima" i redovito se služe trikovima. Evo što su nam o tome otkrile poznate Hrvatice:

 

 | Autor: Davorin Višnjić/Pixsell Davorin Višnjić/Pixsell

Vanda Winter priznaje kako se najradije prepušta stručnim rukama i odlazi u salone na tretmane ljepote. No kada je u stisci s vremenom, ima i nekoliko spremnih trikova.

"Rado napravim piling lica i tijela talogom od kave," otkrila nam je lijepa glumica. "Osim što teksturom fino 'oslobodi' površinski sloj kože, kava poboljšava cirkulaciju, potiče izlučivanje viška tekućine i u trenu 'oživljava' ten."

Iva Šulentić ima i nekoliko trikova u rukavu, ali ističe kako je njena glavna beauty tajna - san! Što se tiče šminkanja, priznaje kako joj rumenilo često glumi ruž, ali i obratno, a s nama je podijelila i nekoliko trikova za njegu.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

"Kada sam još išla u srednju školu, upoznala sam prekrasnu baku koja je tada imala preko 70 godina, a bila je bez ijedne bore," prisjetila se Iva. "Njen trik - navečer je lice čistila jogurtom i umivala se samo hladnom vodom te onda još ispljuskala." S pljuskanjem se, kaže, susrela i na aerodromima; najčešće to prakticiraju žene s Dalekog Istoka, a priznaje kako i sama nekad prione tome, dok s jogurtom još čeka. Lijepa voditeljica otkrila nam je i kako je slaba na prirodna ulja za njegu.

"Teta Nena koja me čuvala kao malu naučila me sve što danas znam o maslinovom i ricinusovom ulju, kojima mažem i tijelo i ponekad skidam šminku s očiju," kaže voditeljica i dodaje kako je iz kuhinje u kupaonicu preselila i kokosovo ulje za koje tvrdi da je njeno "najbolje otkriće ikad", a njime, osim lica i tijela, ponekad maže i kosu. 

Da je kokosovo ulje tajna prekrasne kose dokazuje i Olja Vori koja nam je otkrila kako ga pogotovo ljeti voli nanijeti duž cijele kose i zatim isplesti pletenicu. "Nema bolje maske," ističe Olja.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Ona se s ovim prirodnim beauty preparatom upoznala još kao curica, kad kokosovo ulje nije bilo poznato i popularno kao danas. "Tata mi je bio kapetan duge plovidbe i putovao je svijetom te je vidio kako mnoge žene svoju dugu crnu kosu mažu upravo čistim kokosovim uljem, pa mi ga je često donosio," prisjetila se. 

Olja nam je otkrila i genijalni trik za postojaniji make up: "Kada se spremam za neki izlazak za koji je potrebno više šminke, uvijek se prvo našminkam, a onda tuširam. Para i topla voda mi služe kao ovlaživači i fiksator make up-a."

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0