Beauty 11. veljače 2016.

Slatke muke jedne mladenke: Kako odabrati frizuru?

Getty Images.

Svaka mladenka želi zablistati na dan svog vjenčanja, a nakon haljine, najvažniji je izbor idealne frizure

Kao djevojčice smo uglavnom sanjale bijele krinoline i maštale smo o danu kada ćemo postati mladenke. Kroz godine, trendovi su se mijenjali i od velikog kiča i sati provedenih ispod haubi u frizerskom salonu uplovili smo u jednostavnost. Već dosta dugi period u salon mi nije ušla mladenka sa željom velike i natapirane punđe s par ukočenih frčkavih pramenova koji vise na licu. Većina djevojaka prihvatilo je trend da je mladenka jednostavna, a opet prekrasna. Od odabira vjenčanice do frizure, nakita i make-upa - sve je skladno i prirodno.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Svaka mladenka na taj važan dan želi zablistat stoga nam je i najmanji detalj jako bitan – sve počinje od haljine, ona je inspiracija za frizuru, odnosno kosa je kulisa koja savršeno paše uz čitav stil. Mladenka prvo izabere haljinu i onda s fotografijom iste dolazi kod mene u salon gdje dogovaramo frizuru i make-up. Danas su popularne lagane kovrče koje mogu biti i jednostavno spuštene, zatim lagano zakopčane na jednu stranu ili dignute u casual punđu. Bitno je da ne bude ukočena i jako zalakirana. A za one koji ipak vole osjetiti čvrstoću punđe, naročito ako im je kosa jako teška, tu je razred na sredini (ili sa strane) i pramenovi skupljeni skroz iza. Ovo su frizure za duge haljine koje su vrlo elegantne i često duge i do poda. No, u današnje vrijeme mnoge zapravo ne žele klasično vjenčanje, imaju kratke haljine a neke i starke! Takve cool cure žele za svoj veliki dan hipi pletenice, irokez side-cut ili razbarušenu punđu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Svaka frizura nadogradnja je vjenčanice, kao i šminke, pa savjetujem da frizer i vizažist surađuju međusobno, zajedno s mladenkom, naravno… Kad se na probi sve dogovori, onda se bira adekvatan nakit, a ponekad je to i cvijeće za kosu. Ako se odlučimo ići u skroz romantičnu varijantu, frizer se mora dogovoriti sa cvjećarom o kakvim se ukrasima radi kako bi sve savršeno pasalo! Ne samo uz haljinu, već i uz vjenčani buket.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Originalni tekst pročitajte ovdje(preuzeto s itgirl.hr)

Komentari 0