Beauty 22. svibnja 2013.

Sjenila jarkih boja za ljeto sa stilom

Thinkstock.

Ako vam je dosadio stalno igrati na sigurno sa sjenilima neutralnih boja onda će vas razveseliti informacija da su ponovno IN sjenila jarkih boja. Većina žena se boji takvog „pothvata“ jer su još istraumatizirane od šarenih 80-ih ali u današnje vrijeme postoji sofisticiraniji način za nanošenje jarkih boja. Uostalom, nije to plastična operacija, ako vam se ne sviđa uvijek možete skinuti to sjenilo i vratiti se vašem uobičajenom. Šteta je ne probati, tko zna, možda se ugodno iznenadite.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Sjenilo u boji itekako može naglasiti vaše oči, ali nasumičan odabir boje nije dobra opcija. Vi zapravo tražite boju koja je suprotna boji vaše šarenice. Naprimjer, ako imate zelene oči, ljubičasti tonovi će ih naglasiti. Uz plave oči izvrsno idu roskasti tonovi, a uz smeđe, zeleni. Naravno da možete odabrati i boju kakve su vaše oči ali u tom slučaju neka nijansa sjenila bude tamnija od nijanse vaših očiju. Iako to često spominjem u svojim kolumnama, ovdje to posebno naglašavam – manje je više!! Kod aplikacije sjenila jarkih boja, ostatak lica neka bude bez ili s minimalno make upa. Također, ako nemate još iskustva s tim, preporučujem da nanošenje make upa započnete s očima kako ne biste uništili ostatak. Lako se može dogoditi da vam prah od sjenila padne na područje ispod oka i to ćete lakše ukloniti ako još niste nanijeli puder.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Važno je da za jarko sjenilo dobro pripremite oko. Nanesite korektor i dobro ga fiksirajte puderom u prahu. Također je važno da prikrijete podočnjake korektorom da nemate sjenu ispod oka jer to može još više doći do izražaja sa jarkim sjenilom. Dobro pripremljeno oko je još važno da vam se sjenilo ne preslika. Nikako nemojte sjenilo nanijeti na cijelu površinu od trepavica do obrva jer ćete onda zaista izgledati kao u 80-ima.

Kod jarkih sjenila držite se samo površine kapka, do pregiba oka. Ukoliko imate malo oko nemojte sjenilo nanositi na cijeli kapak jer će vam to vizualno još smanjiti oko. Preporučujem da se držite mat sjenila. Sedefasto svjetlije sjenilo nanesite na područje ispod obrva i eventualno u unutarnji kut oka. Za večernji make up sjenilo možete pojačati tako da ga malo namočite i nanesete kistom. Pigment sjenila će tako biti intenzivniji. Ukoliko želite, kistom ga možete malo razvući prema van ali ni u tom slučaju nemojte dodatno nanositi sjenilo na kist nego samo razvucite već naneseno sjenilo. Ukoliko nemate adekvatan kist za to, nemojte koristiti prste, radije upotrijebite štapić za uši.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Također, moram napomenuti da su i eyelineri jarkih boja u modi. Samim time što su u boji dovoljno su interesantni da ih možete nositi sa sjenilom i bez sjenila ispod. Ako vam se to ipak čini previše za večernji make up slobodno nanesite crni eyeliner, samo neka bude što jednostavniji, ne predebele linije kako ne bi u potpunosti prekrio vaše jarko sjenilo.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0