Beauty

Šiške su se definitivno vratile, a ove su se vratile iz danas vrlo popularnih 90-ih i baš su super

  • Mnogo toga nam se posljednjih godinu dana vratilo iz 90-ih, i u modu i u beauty
  • Pa su taku na valu "svega tankoga", nakon tankih obrva stigle i tanke šiške
  • Nekada ih je savršeno nosila Pamela Anderson, evo kako izgledaju u suvremenoj verziji (i tako ih napraviti)

Posljednji trend kada je o kosi riječ, koji je izašao iz zaborava i stupio na scenu, su tanke šiške. Riječ je o povratnicama iz 90-ih i ranih 2000-tih koje jašu na "valu svega tankoga" ili "svega skinny", kako ove šiške nazivaju Britanci pa tako ovdje imamo od tankih obrva do skinny traperica. Iz ove “bubblegum” ere došla nam je i ružičasta boja, rachelica, baby pletenice, ali i neke više grunge stvari poput buntovničkih pramenova, teških sjenila za oči, razmrljanog ruža i sive palete.

I ove šiške su jedan od trendova kose iz 90-ih, a jako ih je voljela Pamela Andreson, a i svi koji su voljeli imidž zvijezde Baywatcha čiju čarobnu frizuru smo pokušavali (više-manje bezuspješno) oponašati kod kuće. Tanke šiške su pomalo i rock'n'roll (Pam je uvijek imala izražen ukus za problematične rockere) što se sada, u ovo novo doba,  jako dobro uklapa i vrlo živahan trend na TikToku, "rockstar girlfriend”.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Kako danas isfurati tanke šiške (ne, ne moramo ići frizeru da ih ošiša), na Instagramu je pokazala beauty guruica Danielle Marcan, a čini se da s proizvodima za kosu koji su daleko napredovali od 90-ih, to i nije neki problem. 

Kako vidimo prvo prstima razdvoji šiške na tanke pramenove koje zatim, svaki pojedinačno, peglom za kosu uvije prema unutra. Zatim lakom za kosu poprska prste i prijeđe njima po svakom pojedinačnom pramenu da ga učvrsti. Pritom svaki pramen uvija u onom smjeru gdje želi da stoji. 

Rezultat su šiške koje bi sigurno i Pamela pohvalila. Inače, ove su šiške sjajna alternativa zaglađenoj kosi, kad želiš malo drukčije izgledati. Retro? Rockerskije? Originalno? I sve to zajedno.

Photo: Instagram@daniellemacran

Komentari 0