Beauty

Korak po korak: Seksi smokey eyes na četiri načina

Smokey eyes je omiljeni način šminkanja mnogim damama jer na vrlo jednostavan nači možete istaknuti svoje oči.

Smokey eyes pristaje svima, a na vama je samo da odaberete jedan od ova četiri smokey eyes looka.

1. Dramatični smokey eyes za večernji look

Na gornji i donji kapak nanesite primjer, a zatim oči obrubite crnom olovkom. Nakon toga liniju olovke razmažite i omekšajte nepravilnim potezima kista. Nanesite svjetlo sivu sjenu na unutarnji dio kapka, a na vanjski rub nanesite crnu ili tamno sivu sjenu. Da bi se svjetla i tamna nijansa povezale, na sredinu kapka dodajte smeđe sjenilo. Nakon toga nanesite maskaru ili vještacima trepavice, a predio između obrva i kapka istaknite bijelom sjenilom. Nakon što ste našminkali oči, nanesite tekući puder i za nijansu svjetliji korektor za područje oko očiju. Obraze naglasite svjetlo ružičastim rumenilom. Rub usana iscrtajte olovkom u istoj nijansi, nanesite ružičasti ruž i potom dodajte sloj sjaja kako bi usne izgledale punije.

2. Nježna varijanta za svaki dan

Prvo na gornji kapak nanesite primjer, a zatim oči i duplju istaknite bijelom ili najsvetlijom nijansom bež sjene. Nakon toga na luk iznad kapka nanesite svjetlo smeđe sjenilo kako biste vizualno povećali oči. Čistom četkicom razmažite sjene koja ste prethodno nanijeli kako bi se što bolje stopili. Poslije toga zlatno-smeđom sjenilom pojačajte luk iznad kapka. Donji kapak istaknite crnom olovkom za oči, na unutarnji rub nanesite bijelu olovku i bijelu sjenu, a vanjsku naglasite smeđim tonovima. Nakon toga olovkom za oči iscrtajte gornji kapak i stavite maskaru ili umjetne trepavice. Obraze istaknite ružičastim rumenilom, a usne istom nijansom ruža. Ovakav svježi makeup idealan je za svaki dan.

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Vrući party makeup

Gornji kapak osjenčite bež sjenilom sa sjajnim česticama, luk iznad kapka smeđim tonovima, ali pazite tako da se stope s bež nijansama. Gornju i donju rub kapka istaknite crnom olovkom za oči s tim da linija na gornjem treba biti duža od samog kapka. Nanesite maskaru ili stavite umjetne trepavice, a unutarnji rub donjeg kapka naglasite bijelom olovkom kako bi vizualno povećali oči. Linija treba biti duža od samog kapka. Pojačajte gornju i donju rub kapka crnom olovkom ili tušem. Nakon toga nanesite puder, a na područje oko očiju stavite shimmer. Obraze istaknite bronzerom, a usne crvenim ružem. Na usne nanesite ruž i potom ga prstima utapkajte, rub ocrtajte olovkom u istoj nijansi, a da bi završni dojam bio bolji dodajte sjaj.

4. Klasični smokey eyes sa smeđim tonovima

Na gornji kapak nanesite bež sjenilo, na luk iznad kapka svjetlo smeđu, a potom vanjski rub istaknete tamno smeđom. Gornji i donji kapak istaknite crnom olovkom za oči, ali pazite da izgleda razmrljan. Takav efekt možete postići ako četkicom prijeđete po liniji olovke. Dodajte maskaru i crnom olovkom istaknite obrve. Nakon toga nanesite tekući puder, obraze dodatno naglasite bronzerom, a gornji dio jagodica možete po želji pojačati narančastom sjenilom. Na usne nanesite prozirni sjaj.

Photo: Getty Images

Komentari 0