Beauty 19. kolovoza 2016.

Sedam načina kako se brinuti o osjetljivoj koži

Getty Images.

Osjetljivu kožu je najteže održavati. Vaša koža se može upaliti svaki put kad kupite novi proizvod ili pojedete previše junk food-a

Čak i kišnica ponekad može izazvati niz nepotrebnih problema s kožom. Evo nekoliko načina da se brinete za osjetljivu kožu.

Kozmetika

Budite posebno oprezni i izbjegavajte tešku šminku. Ako nosite šminku, pobrinite se da je vodootporna i da ne nadražuje vašu kožu. Testirajte svaki kozmetički proizvod prije nego što ga kupite, jer vaša osjetljiva koža može imati alergijske reakcije na određene proizvode. Uvjerite se da ste uklonili šminku prije spavanja. Odlazak u krevet bez skidanja šminke će biti izuzetno štetan za vašu kožu.

Čišćenje

Pobrinite se da redovno očistite, tonirate i vlažite vašu kožu. Očistite kožu najmanje dva puta dnevno s proizvodom za čišćenje lica koji odgovara vašoj koži. Također bi trebali držati lice hidratiziranim i zategnutim. Ovo uklanja nečistoće i prekomjerna ulja prisutna na koži. Hidratantni proizvodi će održati kožu glatkom, podatnom i zdravom. Toniranje oživljava kožu i održava vašu pH ravnotežu. Napravite piling kože jednom tjedno kako bi uklonili mrtve stanice kože.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Higijena

Uvijek budite sigurni da ste oprali ruke. Mi često diramo naše lice, a naše ruke mogu sadržavati štetne bakterije i klice. Zbog toga je bitno da očistite vaše ruke prije nego što dodirnete vaše lice. Uvijek nositi proizvod za dezinfekciju sa sobom.

Pijte vodu

Pijte puno vode, jer ćete na taj način održati kožu zdravom. Pijte 7-8 čaša vode dnevno kako bi vaša koža bila hidratizirana, zdrava i blistava.

Zaštitite kožu

Ne preskočite kremu za sunčanje zato što je vani oblačno. Vaša koža neće biti zaštićena od štetnih zraka sunca. Pobrinite se da nanosite i kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom ne manjim od 30 kako bi zaštitili svoju kožu od štetnih UV zraka sunca.

Izbjegavajte vrući tuš

Vrući tuš nekada zna biti neodoljiv, ali se savjetuje da izbjegavate tuširanje vrućom vodom, posebno ako imate osjetljivu kožu.

Komentari 0