Beauty

Sedam čarobnih trikova za punije usne

Brojne žene sanjaju o punijim usnama, a mi vam donosimo odlične beauty i make up trikove kojima to napokon možete i postići

Mali i jednostavni trikovi učinit će da vaše usne izgledaju besprijekorno u samo par poteza.
1. Njegujte usne
Kako bi usne izgledale bujno i poželjno, moraju biti njegovane. Povremeno napravite piling četkicom za zube ili prirodnim pilingom od meda i smeđeg šećera. Nakon ovog tretmana, nanesite balzam za usne. Izgledat će prirodno, svježe i punije.
2. Koristite olovku
Većina djevojaka zna za ovaj trik, ali je bitno napraviti ga na pravilan način. Potrebna vam je olovka u boji kože ili boji ruža. Nanesite je malo iznad vašeg prirodnog ruba usana na onim mjestima na kojima ih želite povećati, ali ne pretjerujte, jer će drugi primijetiti da ne izgleda prirodno.
3. Svijetle boje
Nakon što ste iscrtali usne, nanesite ruž, i to najbolje u svjetlijim nijansama. Ako koristite tamnije nijanse, usne će djelovati sitnije.
4. Koristite sjajila
Nakon nanesenog ruža, možete dodati i sjajilo, ili ga koristiti samo u kombinaciji s olovkom. Postoje čak i sjajila koja su posebno napravljena s namjenom da usnama daju puniji izgled.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images
5. Ombre
Veliki hit ove godine je ombre efekt na usnama. Za postizanje ombre efekta trebaju vam dvije nijanse ruža, jedna nešto tamnija i jedna svijetla. Nanesite osnovnu boju, a zatim u sredinu nanesite svjetliju nijansu.
6. Efekt bijele olovke
Bijelu ili svijetlu olovku nanesite odmah iznad vašeg gornjeg ruba usana, i dobro ju utapkajte tako da se ne vide oštri rubovi. Tako ćete u trenu vizualno povećati usne.
7. Koristite highlighter
Nanesite tekući puder ili highlighter u kamenu na pregibe iznad gornje usne. To će vašim usnama pružiti zavodljiv i puniji izgled.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0