Beauty 14. travnja 2016.

Saznajte sve o tehnici iscrtavanja obrva - microblading

arhiva.
1/7

Porazgovarali smo s Teutom Mesaroš, vlasnicom popularnog zagrebačkog salona Teuta, a otkrila je sve što trebate znati o novoj popularnoj tehnici iscrtavanja obrva...

1. Što je to microblading? Po čemu se razlikuje od, primjerice, japanske metoda crtanje obrva, koja je bila dosta popularana?

Microblading tehnika je popunjavanje i iscrtavanje obrva, daje obrvama punoću i prirodan oblik bez dodatnog iscrtavanja i sjenčanja olovkom. Velika razlika između japanske metode i microbladinga čini oštrica odnosno "nožić" koji daje puno prirodniji efekt. Iscrtane dlačice su mnogo tanje, a samim tim i prirodnije. Kod microblading tehnike se iznimno pazi na položaj samih dlačica za razliku od japanske metode koja je bazirana isključivo na ispunjavanje područja obrva.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

2. Koliko dugo traje sam postupak i kako izgleda?

Trajanje postupka ovisi o gustoći prirodnih obrva, okvirno se može odrediti na sat i pol. Mjerenje i dobivanje idealnog oblika obrva najzahtjevniji je i najduži dio tretmana. Idealan oblik dobivamo uz pomoć šestara dizajniranog isključivo za lice, koji je napravljen po dimenzijama "zlatnog reza". Svako lice je posebno tj. individualno pa s time svaka klijentica dobiva idealan oblik obrva koji savršeno pristaje njihovim proporcijama lica.

3. Između koliko nijansi klijentice mogu birati? Je li postupak bolan? Koliko traje?

Klijentice mogu birati između 7 nijansi pigmenata , idealnu nijansa je nijansa prirodnih obrva.

 | Autor: arhiva arhiva

4. Kada se vide najbolji rezultati, nakon koliko vremena?

Bol nije potpuno isključena, zapravo tretman više stvara osjećaj nelagode nego boli, jer se prije iscrtavanja nanosi anestetik, a samo iscrtavanje traje 20-tak minuta. Posttretman traje 7 dana, u tom razdoblju potrebno je ispirati obrve vodom (može i micelarnom otpinom ili baby sapunom) te nanositi Bepanthen kremu 4-5 puta dnevno. Nakon tretmana obrve su tamnije 40 posto iz tog razloga potrebno je ispirati obrve kako bi se isprao višak pigmenata. Kroz period posttretmama razlika je svakim danom sve vidljivija, kroz tjedan dana se postiže željena nijansa obrva.

5. Kako se obrve održavaju? Je li potrebna neka posebna njega (serum, krema itd.)?

Posebna njega obrva je potrebna samo sedam dana nakon tretmana, nakon toga nema potrebe za ničim više.

 | Autor: arhiva arhiva

6. Mogu li se nakon postupka i dalje pojačavati sjenilom/olovkom? Smije li se na njih nanositi gel fiksator?

Microblading tehnika pruža prirodan efekt, samim tim vise se uklapa u dnevni make up, no ukoliko se odlučite svakako ih kod večernjeg make up mozete lagano potamniti olovkom, sjenilom ili gel-fiksatorom.

7. Kako se pigment ponaša u dodiru s micelarnom/skidačem šminke? Utječe li na postojanost?

Micelarna otopina nikako ne može smanjiti postojanost obrva, ali prva dva tijedna nakon tretmana trebalo bi izbjegavati tonike, kreme na bazi voćnih kiselina, kreme masne teksture, solarij.

U galeriji pogledajte sve fotografije prije i poslije tretmana...

Komentari 0