Beauty

Saznaj kako produžiti preplanulost nakon godišnjeg

Najgora stvar koja ti se može dogoditi nakon godišnjeg odmora je da se vratiš u "grad" i isprala ti se sva boja. E pa uz naše upute to se neće dogoditi i ovoga ljeta

Ljeto obožavamo radi više stvari; dani su duži, toplo je, lakoća je u zraku (okej, možda osim na plus 40), imamo godišnji, putujemo na more, kupamo se, pa između ostaloga i dobivamo prekrasan preplanuli ten radi kojega instantno izgledamo zdravije i privlačnije. Na bakrenoj boji neki rade dugo i postepeno, dok drugi imaju sreću preplanuti u trenu, no česta je pojava da se već pri dolasku natrag na radno mjesto počnemo guliti... I sav trud nestane u ravno tjedan dana. Kako to izbjeći? Donosimo ti savjete kako produžiti rok trajanja najboljeg tena u godini.

1. Izbjegavaj vruća tuširanja i kupke

Vruća voda brže isušuje kožu, a suha koža prije se ljušti. Želiš li duže izgledati preplanulo tuširaj se u mlakoj ili hladnoj vodi i to s izrazito hidratantnim formulama koje će tvoju kožu održati nahranjenom, poput losiona ili ulja za tuširanje. Ovaj period vruće kupke i tuševe, kao i gelove za tuširanje, jednostavno stavi po strani.

2. Napravi lagani piling

Iako se temeljiti piling tijela radi prije odlaska na more i prvoga sunčanja, pri povratku doma treba odraditi jedan lagani piling. Mrtve stanice kože nakupljaju se i kad ste preplanuli, i tako vašu kožu čine umornom i ubijaju njen sjaj. Piling četkom ili spužvom uklonit će staru kožu, ali neće biti dovoljno snažan da vam ukloni i ten.  | Autor: promo promo

3. Izbjegavajte proizvode koji uklanjaju gornji sloj kože

U ovu skupinu spadaju prvenstveno glikolna i salicilna kiselina, koje potiču ubrzano blijeđenje tena, ali i proizvodi za kemijsko uklanjanje dlačica ili depilacije voskom koje skidaju površinski sloj kože, a samim time i preplanulost. 

4. Pij puno vode

Da bi imali zdravu kožu i zadržali zlatni sjaj moramo piti puno vode, a produživanje tena pospješit će i hrana bogata betakarotenima, primjerice papaja, mrkva, batat i mango.

5. Naglasi ga

Naravno, uz pomoć proizvoda za samotamnjenje. Takve proizvode puno je lakše upotrijebiti kada si već preplanuo jer izbjegavaš flekavost i onaj ružni narančasti ton (čak i ako većina brendova tvrdi da takve nijanse više nemaju).

Photo: promo

Komentari 0