Beauty

Savršenu manikuru od sada možete napraviti i kod kuće

Ruke puno govore i o vašem karakteru, zbog čega je od posebne važnosti voditi brigu o noktima

Odlazak na manikuru svaki mjesec može biti veliki trošak no sve se to da napraviti i kod kuće. Vrijeme je da naučite iznimno korisne trikove i savjete kako biste napravili savršenu manikuru i postali 'vlasnica' najljepših ruku, na kojima će vam zasigurno svi pozavidjeti. Prije svega, potrebno je skupiti svo 'oruđe' koje će vam pomoći u kreiranju savršenih noktiju, a to su:

- skidač laka za nokte (bez acetona)
- pamučne vatice
- potiskivač zanoktica
- turpija za oblikovanje noktiju
- posuda tople vode
- tri vrste laka za nokte - osnovni premaz, lak i gornji premaz

 | Autor: Getty Images Getty Images

1. Prije svega, trebali biste očistiti nokte uz pomoć skidača laka za nokte koji ne sadrži aceton i pamučnih vatica, a nokte potom pet minuta držati umočene u toploj vodi, pa ih 'nahraniti' losionom ili kremom za ruke.

2. Sljedeći korak je potiskivanje zanoktica, čime ćete stvoriti iluziju dužih noktijukoji estetski ljepše izgledaju. Dakle, uz pomoć potiskivača zanoktica potisnite omekšalu kožicu, imajući na umu da dužina noktiju treba odgovarati vašem stilu života i aktivnostima kojima se bavite. Stručnjaci upozoravaju da nikako ne biste smjeli podrezati zanoktice, jer one vaš nokte štite od lomljenja i listanja.

3. Škaricama ili grickalicom odrežite nokte, ali pri tome budite jako nježni i odrežite samo onoliko koliko je to zaista potrebno, a turpijom oblikujte nokte kako želite, bilo da preferirate četvrtasti ili ovalni oblik. Kada ste gotovi s namakanjem, rezanjem i turpijanjem noktiju i potiskivanjem zanoktica, kružnim pokretima utrljajte hranjivo ulje ili losion, koji će nahraniti nokte i kožicu oko njih. Ova opuštajuća masaža potaknut će cirkulaciju i noktima vratiti sjaj.

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. Sada kada su vaši nokti glatki, sjajni i savršeni, možete postići prirodan izgled nanoseći samo transparentni sloj laka, ali ako težite glamuroznijem izgledu, onda se odlučite za lak u boji. Međutim, prije toga potrebno je očistiti ostatke kreme ili ulja, koje ste umasirali u nokte i zanoktice, ponovno uz pomoć skidača laka za nokte.

5. Nanesite temeljni premaz, a nakon njega dva sloja laka za nokte. Pustite nekoliko minuta da se lak osuši, pa postupak zaključite nanošenjem gornjeg, završnog premaza, koji će noktima dati sjaj i produžiti 'vijek trajanja' laka. Važno je ostaviti dovoljno vremena da se lak dobro osuši.

6. Ostavite da se završni sloj dobro osuši, skidačem laka očistite mrlje oko nokta, i divite se svom dijelu!
 

Photo: Getty Images

Komentari 0