Beauty
Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve 1/12 Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve

Savršeno uokviren pogled: Beauty vodič za najljepše obrve

Svaki make-up stručnjak reći će vam kako su obrve najvažniji dio lica, a vizažistica Žana Kožul ima savjete za najljepše oblik

Vizažisti diljem svijeta zaljubili su se u obrve, već nekoliko sezona one vladaju scenom, formula za njihovo uređenje na policama drogerija i parfumerija sve je više. Vizažisti tvrde da su one savršen okvir za naše lice i da mogu transformirati vizuru, učiniti je elegantnom, ženstvenom, moćnom, pa čak i tužnom, strogom... Poigrajte se malo s njima, primijetit ćete da se promjenom linije, luka i gustoće izraz lica zaista drastično mijenja. Manipuliramo linijama i nijansama na licu, a obrve su tu odličan partner. Ako ne znate što biste i kako s njima (neko je vrijeme vladao trend previše počupanih obrva, to je horor!), savjete ima Žana Kožul, naša poznata vizažistica.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL

- Svaku obrvu može se lijepo srediti: deblje ćemo stanjiti i oblikovati po mjeri. No ne pokušavajte to kod kuće, predlažem da kod profesionalca isprobate treding metodu koja uklanja i one najsitnije dlačice koje je nemoguće obuhvatiti pincetom. Prije tretmana potrebno je počešljati obrve češljićem i škarama ukloniti višak dlačica. Tako se najlakše dobije željeni i uredan oblik. Što se tiče šminkanja debljih obrva, za to nikako ne predlažem gelove jer će lice dobiti strogi dojam. Najbolje su olovke mekane strukture ili sjenila koja laganim potezom nanesemo na dijelove gdje je dlaka slabija ili se pojavila pokoja rupica. Obvezno nakon nanošenja olovke obrve treba počešljati, dobit ćete mekši i prirodniji efekt. Naravno, nemaju svi deblje obrve, često viđam one tanašne, s manje dlaka, koje također najbolje izgledaju kad ih oblikujemo. Njih ne smijemo šminkati predebelo jer će izgledati umjetno. Ako ne znate koji oblik izabrati, nabavite si šablone kojima je lakše odrediti gdje počupati i urediti pravilan luk obrve - ističe vizažistica.     

 | Autor: arhiva arhiva Set za obrve, Elizabeth Arden, strawberrynet.com, 152 kn

Za popunjavanje je najbolje koristiti smeđu olovku, obično postoje svjetlije i tamnije varijante, pa izaberite onu koja vam odgovara. Nakon toga ih počešljajte, a ako ih želite dodatno istaknuti, stavite tik ispod obrve malo highlightera. Liniju ublažite četkicom za sjenila. Ako je obrva malo nestašna, predlažem gel za obrve, dodaje vizažistica. Ističete li samo obrve, bez ruža, stavite barem rumenilo u ružičastoj, marelica ili koraljnoj nijansi... ovisno o vašoj puti. Navečer obrve mogu jače zabljesnuti, fantastično će izgledati uz lagano našminkano oko ili neki smokey look u prirodnim nijansama.

 | Autor: arhiva arhiva Sjenilo, Chanel, Martimex, 824 kn

Što se tiče usana, ovdje je igra na vama - ako su oči u drugom planu, ruž neka bude neki sočniji. Ili matirani: ove sezone vladari scene su mat varijante koje daju nježan, baršunasti izgled. Ruževi novije generacije, bez sjaja, nisu više tako suhi, imaju određeni postotak hidratacije koji ne dopušta usnama da se sasuše tijekom dana. Tamnije boje obrva izgledat će predivno uz baršunasto tamnije crvene, a one svjetlije voljet će pastele na usnama.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL

U ovu priču predivno se uklapaju puderi bisernog sjaja, obogaćeni česticama koje privlače i meko lome svjetlost. Možete si pomoći i bazama koje imaju iluminator ili je možete pomiješati s kremom ili puderom, podlogom... Ovakve formule super su i za zimu jer osvježavaju blijedu put. No prije svega ide krema visoke hidratacije, a predlažemo i serum kako bi koža što lakše podnijela niske temperature.

 | Autor: arhiva arhiva Serum A-Glyca, Biologique Recherche, Ambassade de la Beaute, Trg Marka Marulića 11 (Zagreb), 764 kn

 Serum će joj dati koncentrirane sastojke, a pametno odabrana krema sačuvati obrambeni mehanizam epiderme.U sinergiji s dobrim puderom, BB ili CC kremom vaše će lice s lakoćom preživjeti šibanje hladnog vjetra, a obrve mu dati savršen okvir.     

Photo: Danijel Berković/PIXSELL

Komentari 0