Beauty

Savršen "smokey eyes" uz savjete stručnjakinje Sanje Agić

Naša make up artistica kaže da najviše njenih klijentica traži upravo ovaj make up. Kako ga postići, otkrila je za Chic

 | Autor: arhiva arhiva

Sanja Agić

Smokey eyes je iz mog kuta gledanja najtraženiji i najčešći make up. Sam naziv smokey eyes govori da se radi o "zadimljenim očima". Nastao je dvadesetih godina prošlog stoljeća, međutim, tada je isključivo bio okruglog oblika. S godinama se nadopunjavao i mijenjao svoje boje i oblike.

 | Autor: arhiva arhiva

Danas funkcionira kao dnevni i kao večernji make up. U početku su se koristili sivi i crni tonovi, a danas primjenjujemo sve boje iz palete za postizanje tog božanstvenog looka.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Da bi pravilno izveli smokey eyes look, neophodno je imati pravi alat, odnosno kistove i minimalno tri do četiri nijanse boje koju ćete koristiti. Najsvjetliju nijansu, koju ćete nanijeti u unutarnji kut oka, zatim srednju nijansu, uz pomoć koje ćete blendati (zadimiti) i naposljetku, najtamniju nijansu, koja ide duž cijelog ruba oka i u konture oka. 

 | Autor: Getty Images Getty Images
Ako volite crni smokey, preporučam nježne bež nijanse usnica, a ako ste fan brončanog, kombinirajte s crvenim ili bordo ružem. Uz malo vježbe, sa smokey eyes make up-om izgledat ćete čarobno!

Tekst je preuzet iz novog broja našeg glossy magazina Budi.IN Chic uz koji na dar dobivate fantastično Catrice sjenilo.

 | Autor: arhiva arhiva

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0