Beauty 08. kolovoza 2016.

Savladajte trikove savršenog make up-a za večernji izlazak

Getty Images.

Za večernji izlazak, profesionalci preporučuju naglašavanje očiju make-upom i prirodnu boju usana jer šminku na očima nije potrebno popravljati, niti osvježavati.

Prekrijte tamne podočnjake slojem tekućeg pudera, koristeći vlažnu kozmetičku spužvicu. Nanesite korektor u kremi na tamne dijelove kože, malom, ravnom četkicom (ako to budete radili prstima, stavit ćete ga previše) i utrljajte ga u liniju rasta trepavica. Ujednačite boju prstom, a zatim fiksirajte korektor nježnim tapkanjem vlažnom spužvicom. Konačno, nanesite malu količinu pudera u prahu, ali vodite računa da ga ne stavite na trepavice.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Spriječite taloženje sjenila u pregibu oka, tako što ćete utapkati korektor ili tekući puder na kapke. Zatim nanesite tanak sloj transparentnog pudera. Imajte na umu da se sjenila svijetlih boja, koje ne sadrže svjetlucave čestice, ne talože u pregibima kapaka. Tekući eyeliner može trajati osam sati, ali ga je najbolje koristiti za večernji make up jer kreira dramatičan izgled. Za dnevnu šminku, koristite crnu olovku. Također, vizažisti preporučuju upotrebu vodootpornih olovki, koje ćete, nakon nanošenja na kapak, fiksirati slojem sjenila u prahu iste nijanse.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Vodootporna maskara je kako joj sam naziv kaže otporna na vlagu, suze i kišu, ali se lako kruti i može izazvati iritaciju oka kod osoba koje nose leće. Profesionalci preporučuju upotrebu maskara koje sadrže pčelinji vosak zbog veće fleksibilnosti i zadržavanja na trepavicama. Neki vizažisti preporučuju maskare otporne na vodu koje se lakše nanose, a ne skidaju se tako lako, osim ako se oči budu trljale.

Komentari 0