Beauty

Savjeti za najčešće probleme s kosom

Ako vam se dogodila nezgoda pri bojanju kose ili vam treba više od 20 minuta da biste oblikovali frizuru pročitajte ove savjete...

Pramenovi su uočljiviji od osnovne boje kose

To je znak da ste pretjerali u broju izvučenih pramenova, kao i da su oni svijetliji i širi nego što je potrebno. Rješenje?! Razmislite o tome da se obojite u tamniju boju (ne brinite, s vremenom će probiti po koji pramen, a kompletan look će biti mnogo prirodniji). Također, zaboravite na izvlačenje pramenova barem tri mjeseca!

 | Autor: @splashnews.com @splashnews.com

Vaša kosa je kao metla!

Šišanje je često jedino rješenje za ispucale i suhe krajeve kose, koji podsjećaju na žicu za ribanje. Ipak, dajte svojoj kosi još jednu šansu redovnom upotrebom regeneratora s dubinskim djelovanjem i primjenom hidratantnog pakkunga jednom tjedno.

Kosa i ten su vam iste boje

Ukoliko su kosa i ten gotovo ujednačene nijanse, najbolje je da izvučete nekoliko tamnijih pramenova koji će kreirati fini kontrast i novi izgled.

Treba vam više od 20 minuta za oblikovanje kose

Ukoliko vam je potrebno toliko vremena da si napravite frizuru, niste dobro ošišani ili ta frizura ne odgovara kvaliteti vaše kose. Dakle, ako imate dugu kosu, ošišajte je stepenasto i uvijte na krupne viklere (fenirajte širokom četkom), a ukoliko imate gustu i oštru kosu, bob (duža i kraća varijanta) je najbolje rješenje.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Promijenili ste stil odjevanja, ali ne i frizure

Prema tvrdnji vrsnih stilista, promjena stila oblačenja savršen je izgovor za promjenu frizure. Na ovaj način ćete doslovno osvježiti svoj izgled od glave do pete. Na primjer, ako je promjena stila posljedica gubitka kilograma pa možete nositi sve ono što ističe vašu liniju, možda ćete poželjeti frizuru koja više naglašava crte lica.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0