Beauty

Savjeti stručnjaka korak po korak za idealan ten

Naučite kako postići idealan ten uz ovaj jednostavni vodič korak po korak profesionalne šminkerice Allison Despriestre.

Naučite tajne zanata od profesionalne šminkerice koja je zaslužna za brojne glamurozne stilove poznatih. Otkriva nam kako utvrditi potrebe i odabrati prave teksture i boje. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Koja je Vaša omiljena faza šminkanja?

Za postizanje idealnog tena potreban je diskretan pristup i kvalitetni proizvodi. Sve se svodi na odabir kvalitetnih proizvoda za kožu. Budući da puno šminkam za emisije uživo i videospotove, važno je postići blistav i prirodan rezultat – kamera ne laže, i ako je podloga predebelo ili loše nanesena, to se odmah vidi i nemoguće ju je popraviti.

1. korak: Koji je najbolji način za odabrati idealan puder – pomoću vodiča, uzoraka...?

Ako još uvijek tražite idealan puder, znači da ili još niste pronašli pravi proizvod ili ga ne nanosite kako treba. Stoga Vam savjetujem da krenete od internetskih vodiča i isprobavanja različitih tehnika za nanošenje pudera. Ako ni tada ne uspijete postići željeni rezultat, vjerojatno koristite pogrešan proizvod.

U tom slučaju morate se uputiti na prodajno mjesto bez šminke i isprobavati različite pudere na različitim dijelovima lica. To ne činimo baš često, ali to je uistinu najbolji način za pronaći ono što Vam odgovara. Najvažnije je slušati svoju kožu – nemojte kupiti puder koji kupuju svi ostali, već pokušajte pronaći proizvod koji odgovara Vama. Puder je osobna stvar – ovisi o tipu, kvaliteti i nijansi kože te o razini osjetljivosti. Ne ustručavajte se zatražiti uzorke!

 | Autor:

2. korak: Koji dodatni pribor koristite – preferirate li kistove, spužvice ili nešto treće?

Koristim mnogo toga! Kao i svi šminkeri, biram tradicionalna pomagala – kistove, uvijače trepavica, papir za upijanje masnoće itd. Jedna stvar koju činim malo drukčije jest da volim koristiti jastučić za puder – za razliku od kistova, jastučići ne raspršuju puder, jer je potrebno lagano pritisnuti (što produžuje trajanje pudera na licu) i ne uništavaju učinak šminkanja, jer ne zahtijevaju trljanje. Zatim je potrebno prijeći preko cijelog lica kistom kako biste uklonili višak pudera. Isto tako, koristim mnogo blazinica, suhih ili umočenih u sredstvo za uklanjanje šminke – odlične su za uklanjanje mrlja ili podloge koja se nakupila u tankim borama. Možete biti jako precizni i ukloniti baš ono što je potrebno.

3. korak: Koji su Vaši osobni savjeti za postizanje prirodnog tena?

Pijte puno vode! Time ćete zaista postići rezultate, jer ćete hidratizirati kožu iznutra. Što se tiče šminke, ne nanosite previše podloge – pokušajte nanositi što manje i ne nanosite dodatnu šminku tijekom dana! Ne tražite "savršenost" – koža vam u tom slučaju neće djelovati prirodno. Nekoliko nepravilnosti može dati Vašem izgledu šarm. Uvijek želim da ljudi pomisle "ova djevojka ima prekrasnu kožu" umjesto "ova djevojka je odlično našminkana" – šminka ne bi smjela biti u središtu pozornosti. Pokušavam biti diskretna i izbjegavam nanošenje debelih slojeva. Rezultat bi trebao biti prirodan, zaglađen i svjež – jednostavno prekrasna koža koja izgleda zdravo. Kada dobijem kvalitetu i teksturu kože koju sam htjela, preda mnom je platno koje čeka da nanesem boje.

4. korak: Koja je Vaša tajna ljepote broj jedan? Savršene obrve!

Budite pažljive s obrvama! Mislim da odlično nanesena šminka nema smisla ako obrve ne izgledaju dobro. Trebale bi biti simetrične, dobrog luka, našminkane, ali prirodnog izgleda. Taj dio lica često zanemarujemo, ali nejednaka linija može pokvariti dojam odličnog tena ili savršeno našminkanih usana.

 | Autor:

Koji vam je omiljeni dio posla kao šminkerice?

Moj posao sastoji se od niza prolaznih trenutaka koji su izrazito vrijedni. Počinje kad saznam koga ću šminkati. Odmah razvijem mentalnu sliku tena koji želim postići. Zatim, tu su i oni trenuci "prije i poslije", koji nastaju dok postupno stvaram izgled te konačni rezultat kada se osoba pogleda u zrcalo, što može potaknuti brojne emocije! 

Slike detaljnije pogledaj u galeriji...

Photo: None

Komentari 0