Beauty 11. travnja 2016.

Sanjate o dugoj kosi? Otkrijte kako možete ubrzati njen rast

Guliver Image/Getty Images.

Ne možete očekivati da će vaša kosa narasti preko noći, ali uz ove savjete ubrzat ćete njen prirodan rast

Ne postoji čarobna formula koja će vas pretvoriti u Matovilku, ali zdrava koža glave može maksimalno pospješiti rast vlasi. Ako kombinirate raznovrsnu prehranu sa stimulativnom njegom i uzimate vitaminske suplemente, kosa u prosjeku naraste oko centimetar mjesečno. Osim toga, osjećat ćete se toliko zdravo da ćete se prestati opterećivati izgledom svoje frizure. Ovo su naši top-savjeti:

Jedite proteine za doručak i ručak
Predlažemo vam da pojedete između 100 i 150 g mesa, pola šalice bjelanjka ili jedan grčki jogurt. Kada pokrenete svoj organizam rano ujutro i jedete češće i pomalo, ostat će vam dovoljno hranjivih tvari za regeneraciju tkiva kasnije kroz dan.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Redovito perite kosu
Iako vam možda zvuči čudno što vam ovo savjetujemo, podsjećamo vas da nagomilavanje nečistoće u korijenu vlasi usporava njezin rast. Što je koža glave čišća, kosa će vam biti zdravija. Ako je potrebno, perite je svaki drugi dan, ali nikako češće.

Masirajte tjeme
Stimulacija pospješuje cirkulaciju u korijenu vlasi, čime se poboljšava njihova tekstura. Dok se tuširate, masirajte korijen kose malim kružnim pokretima. Potom stavite hranjivi pakung na vrhove, ili posebnu masku koja se nanosi na korijen vlasi.

Komentari 0