Beauty

Sandra Bullock i Kim Kardashian otkrile totalno neobično oružje u borbi protiv podočnjaka

  • Ako je vjerovati Sandri Bullock i Kim Kardashian, krema za hemeroide je izvrstan preparat u borbi protiv podočnjaka
  • Zbog svojih sastojaka steže krvne žile i smanjuje crvenilo pa pozitivno djeluje na otečenost ispod očiju
  • Kako bismo detaljnije proučili povezanost između ove kreme i naših podočnjaka, porazgovarali smo i s poznatom dermatologinjom dr. Ivanom Nolom

Gotovo svaki brend u svojoj ponudi ima niz krema i seruma koji obećavaju učiniti tvoju kožu ispod očiju glatkom i podatnom. No, uvijek nam je draže kad pronađemo jedan univerzalni proizvod koji može zamijeniti cijelu policu preparata. Možda će te iznenaditi kad saznaš da i mnoge poznate osobe vole multipraktične prozvode, a ovoga je puta riječ o kremi za hemeroide u svrhu borbe protiv podočnjaka. Glumica Sandra Bullock je priznala da obožava ovu kremu koja ju uspješno rješava natečenosti i crvenila ispod očiju

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

"Dugo nisam znala da se krema protiv hemeroida može stavljati i na podočnjake kako bi smanjila natečenost. Kad sam ju prvi put stavila bila sam oduševljena i od tad ju često koristim", izjavila je Sandra, a i Kim Kardashian navodno je koristi u istu svrhu.

Smanjuje natečenost

U teoriji, čini se da bi krema za hemeroide trebala pozitivno djelovati na naše podočnjake. Sastojci u kremi stežu krvne žile i smanjuju crvenilo, a glavnu ulogu u tom procesu imaju vazokonstriktori. Ti spojevi uključuju tvari koje doprinose sužavanju lumena krvnih žila. Ovaj efekt je koristan protiv oticanja i podbuhlosti, a također sadrže i 1% hidrokortizona, protuupalnog sredstva koje može privremeno smanjiti natečenost. 

Možda vas zanima Kako da podočnjaci izgledaju manje tamno? Rubrika Life&style Life&style

Što stručnjakinja kaže?

Kako bismo detaljnije saznali učinak koji ova krema ima na naše podočnjake, porazgovarali smo i s našom poznatom dermatologinjom, dr. Ivanom Nolom."S obzirom da ta krema zbog svojih sastojaka pritišće krvne žile, prvotno je namijenjena za hemeroide, ali to ne znači da neće pozitivno djelovati i na druge krvne žile kao što su npr. one na predjelu podočnjaka. Ova krema smanjuje edem, odnosno poboljšava tzv. 'puffines' efekt - otok u predjelu ispod očiju. Korištenje kreme za hemeroide na podočnjacima možda neobično zvuči, ali kada malo bolje proanalizirate sastojke i koje se aktivne supstance nalaze u kremi, shvatit ćete da tu nema ničeg neobičnog", kaže dr. Nola.

Bez loših posljedica

Zanimalo nas je i je li preporučljivo koristiti ovu kremu kroz neko dulje vrijeme i može li doći do neželjenih nuspojava. "Ne vidim razloga zašto bi bilo škodljivo jer kada malo detaljnije uđete u pozadinu te kreme, vidjet ćete da nema razloga da ona dugoročno bude loša po vas. No, morate uzeti u obzir da će nekome bolje djelovati, a nekome neće uopće. Sve to ovisi o stupnju problema koji osoba ima sa svojom kožom. Vjerojatno ju netko i neće uvrstiti u svoju beauty rutinu kao npr. dnevnu kremu nego samo u par kura dok ne riješi problem. Što se tiče nekih izričitih iritacija koje ova krema može proizvesti, toga nema - ona može biti dobra ili loša kao i svaka druga krema, sve ovisi o vašoj koži i njezinoj problematici".

Možda vas zanima Tamni podočnjaci? Ne uz ove profi-savjete za prekrivanje Rubrika Beauty Beauty

Osim kreme za hemeroide, protiv podočnjaka se možeš boriti i s hladnim oblozima, žlicama, spavanjem glavom na blago povišenom jastuku i raznim kremama za oči. No, oni će djelovati samo privremeno pa ako se želiš riješiti podočnjaka na dulje staze, trebala bi obratiti pažnju na promjene koje će ti donijeti dugoročne benifite: dovoljno sna, zdrava prehrana, puno tekućine i nanošenje SPF faktora učinit će čuda ne samo za tvoje podočnjake, već i za cjelokupni organizam.

 | Autor: miss7/pr miss7/pr Kreme za hemoroide: HEMOPIP PLUS (47,69), RECTISTOP (279,00 kn), HEMOPROPIN (56,10 kn)

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0